A Ferrari nem akarja lecserélni Räikkönent

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene kijelentette, eszük ágában sincs lecserélni a finn Kimi Räikkönent – ha tehát a korábbi világbajnok jól teljesít, megkapja új szerződését.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene kijelentette, eszük ágában sincs lecserélni a finn Kimi Räikkönent – ha tehát a korábbi világbajnok jól teljesít, megkapja új szerződését.

Räikkönen jelenleg érvényben lévő kontraktusa az idei év végén jár le Maranellóban, nemrég pedig ő maga jelentette ki, szívesen folytatná, jelenleg ugyanis nagyon jól érzi magát a patinás olasz istállónál.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök a minap egy interjúban arról beszélt, nem fontolgatnak másik versenyzőt – ha ugyanis Räikkönennel mégsem folytatják, bárki szívesen beül a helyére.

„Két jelenlegi versenyzőnkre koncentrálok, és nagyon jól tudom, hogyha szükséges, könnyen találunk olyan versenyzőt, aki bármikor beugrik a Ferrariba” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Szóval ez nem probléma. A munka nagyobb része az, amikor az aktuális versenyzőivel dolgozik az ember, és próbál megbizonyosodni arról, hogy azok a lehető legjobb teljesítményt nyújtják.”

„Ahogy mondtam: ez a dolog az eredményeken múlik. Ha Kimi eléri azokat a célokat, amiket én kitűztem, akkor miért ne hosszabbítanám meg a szerződését?”

Räikkönen jelenleg negyedik az összetettben, hátránya 36 pont csapattársával, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel szemben.

KÍVÁNCSIAK VAGYUNK AZ ÖN VÉLEMÉNYÉRE IS! SZAVAZZON!

Amikor a Ferrari csapatfőnökét arról kérdezték, pontosan mi is kell ahhoz, hogy Räikkönen elnyerje új kontraktusát, így felelt: „Jó teljesítmény. Az, hogy pontokkal gyarapítsa a csapat számláját. Komoly tradíciókkal rendelkező csapatnál dolgozom, ezt a tradíciót pedig Enzo Ferrari diktálta.”

„Számára pedig a konstruktőri bajnoki cím mindig nagyobb jelentőséggel bírt, mint az egyéni trófea. Szóval számunkra a gyártók vb-címe nagyon fontos. Ahhoz pedig, hogy ezt megnyerjük, mindkét versenyzőnek teljesítenie kell: minél több pontot gyűjt tehát Kimi, annál több esélye van a maradásra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!