Friss hírek

A Ferrari nem áll Schumacher útjába

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy nem fog Michael Schumacher útjába állni, ha a német versenyző úgy dönt, hogy a Mercedes GP színeiben visszatér jövőre a Forma-1-be, bár továbbra sem lát reális esélyt erre.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy nem fog Michael Schumacher útjába állni, ha a német versenyző úgy dönt, hogy a Mercedes GP színeiben visszatér jövőre a Forma-1-be, bár továbbra sem lát reális esélyt erre.

Azt követően, hogy a Mercedes-Benz a múlt héten megerősítette, hogy többségi tulajdonrészt szerzett a Brawn GP-ből, és jövőre gyári csapatként, Mercedes Grand Prix néven folytatja a versenyzést, egyre többen beszélnek arról, hogy a sport hétszeres világbajnoka lehet Nico Rosberg csapattársa 2010-ben.

A brackley-i bázisú alakulat vezetése is kitérő válaszokat adott, és a német pilóta menedzsere sem fogalmazott világosan, mikor Schumacher esetleges visszatéréséről kérdezték.

Persze az sem kizárt, hogy mindezzel csak az a célja a feleknek, hogy elvonják a figyelmet a McLarenről, ahol jövőre az elmúlt két évad világbajnoka fog versenyezni, amire még soha nem volt példa a Forma-1 történetében.

Mindenesetre mindenki ködösít. Schumacher sajtószóvivője, Sabine Kehm nem gondolja, hogy a német pilóta visszatérne, bár hozzátette, hogy nála soha nem lehet tudni, ahogy a menedzser, Willi Weber sem tudta cáfolni a híreszteléseket.

Sokan arról beszélnek, hogy Michael még csak szóban egyezett meg a Ferrarival, és nem írta alá további három évre szóló tanácsadói szerződését az olaszokkal, bár megbízható források szerint ez nem így van.

A Ferrari elnöke viszont elmondta, hogy “ha el akar hagyni minket, hogy versenyezzen a Forma-1-ben, akkor mi nem fogunk az útjába állni”, jóllehet az olasz szakember egy korábbi interjújában már elmondta: nem tartja valószínűnek, hogy Michael elhagyja őket.

Schumacher a múlt héten Las Vegasban járt, ahol részt vett egy gokartversenyen. A német pilótát orvosa, Johannes Peil is elkísérte, aki elmondta, hogy páciense nyaka, amely még az év elején, egy motorbalesetben sérült meg, karácsonyra teljesen helyrejön.

Közben a Mercedes GP háza tájáról is “szivárognak ki” a hírek. A Daily Mirror úgy tudja, hogy a német cég bármilyen munkát hajlandó lenne felkínálni Schumachernek.

“A német autógyártó hihetetlenül elszánt, hogy megszerezze hazája leghíresebb pilótáját, hogy csatlakozzon új gyári, f1-es csapatához, éppen ezért közölték vele, hogy bármilyen munkát választhat magának, ha nem akar versenyezni” – írja a brit lap.

“A Mercedes-Benz nem csak arra hajt, hogy beültesse Jenson Button megüresedett helyére, hanem hajlandó bármilyen pozíciót biztosítani számára.”

Schumacher érkezése mindenképpen jól jönne a Mercedesnek, mert a csapat óriási figyelmet kapna első évében, és nem csak akkor, ha a német versenyző az egyik ezüstnyílban ülne. Michaelnek viszont egyáltalán nem biztos, hogy tetszene, ha munkaadója túl sok PR rendezvényt szervezne neki a jövőben.

Egykori csapattársa, Jos Verstappen örülne annak, ha Schumacher visszatérne, mert véleménye szerint az hatalmas löketet adna a Forma-1-nek, ahogy azt már a később lefújt visszatérésének szimpla híre is tette.

“Nem elképzelhetetlen, hogy Michael visszatér az F1-be az új Mercedes csapattal” – mondta a holland pilóta a De Telegraafnak.

“Még mindig csak egy nagy pletyka, azonban nem titok, hogy Ross Brawn mindig is Michael mögött állt, mind a Benettonnál, mind pedig a Ferrarinál, és Norbert Haug illetve Schumacher jó barátok.”

“Amennyiben Michael visszatérne a Forma-1-be, szerintem az egy nagyon jó dolog lenne, hiszen extra nézőket vonzanak a sportba. Ez mindenképpen jó lenne a Honda, a BMW, és a Toyota távozása után, nem beszélve arról, hogy még a Renault jövője is igencsak kérdéses.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

A Ferrari nem áll Schumacher útjába
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!