Friss hírek

A Ferrari nem bánja, hogy nem csapott le Hamiltonra

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto azt mondja, egyáltalán nem bánják, hogy nem csaptak le a száguldó cirkusz legsikeresebb versenyzőjére, Lewis Hamiltonra. A szakember szerint a Scuderia szép sikereket érhet el a Charles Leclerc – Carlos Sainz kettőssel.

Az olasz istálló utoljára 2007-ben, Kimi Räikkönen révén szerzett egyéni világbajnoki címet a Forma-1-ben, a konstruktőrök között pedig 2008-ban tudott a legjobb helyen végezni.

A Ferrari a tavalyi szezont megelőzően bátor döntést hozott: nem hosszabbította meg a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerződését, helyére pedig Carlos Sainzot szerződtette – így a spanyol pilóta lesz Charles Leclerc csapattársa 2021-től.

„Azt gondolom, Sebastian egy nagyszerű ember, egy nagyszerű versenyző, és voltak óriási pillanataink – viszont azt gondolom, ideje volt egy másféle döntést hozni és továbblépni” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök a Sky Sports Newsnak.

„Egy nagyon fiatal versenyzőpárosunk lesz a jövőben, 1968 óta a legfiatalabb felállásunk. De ez a két versenyző, Charles és Carlos nagyon erős, nagyon tehetséges, és bár fiatalok, van már tapasztalatuk az F1-ben. Szóval nagyon elégedett vagyok ezzel a választással.”

A Ferrari sok-sok évig nyíltan alkalmazott csapaton belüli erősorrendet, az elmúlt években viszont Leclerc és Vettel azonos bánásmódban részesült. Binotto azt mondja, ugyanez lesz a helyzet a jövőben is.

„Nincs első számú és második számú versenyző – azonos feltételek lesznek, a szezon elején biztosan. Nagyon örülök, hogy szabadon harcolhatnak. Azt gondolom, ugyanúgy kell működnünk, ahogy mindig, hogy optimalizáljuk a csapat pontjait. És amikor a csapat pontszerzését optimalizáljuk, egyben optimalizáljuk a versenyzők pontjait is. De a csapat pontjai jelentik a legfőbb prioritást.”

„A szezon későbbi szakaszában majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, meglátjuk, mik azok az egyéni célok, amik elérhetnek, és hogy szükség van-e alternatív stratégiák alkalmazására. De a szezon elején szabadon harcolhatnak egymással.”

A Ferrari tavaly története egyik leggyengébb szezonját produkálta a Forma-1-ben: csupán a 6. helyet szerezte meg a konstruktőrök versenyében, 40 éve nem szerepelt ennyire rosszul a királykategóriában. A Mercedes színeiben eközben Lewis Hamilton hetedik világbajnoki címét is megszerezte – a brit pilótának viszont még nincs érvényes szerződése a 2021-es idényre, habár szinte biztosan marad az ezüstnyilaknál.

A maranellóiak az elmúlt évek során több alkalommal is egyeztettek az angollal, ám komoly tárgyalásokig nem jutottak el. Binotto azt mondja, egyáltalán nem bánják, hogy nem csaptak le a sokszoros bajnokra.

„Nem gondolom, hogy bánni fogjuk, mert amikor meghoztunk bizonyos döntéseket, azokat annak tudatában hoztuk meg, hogy azok helyes döntések voltak. És most van egy fantasztikus versenyzők Charles személyében, akibe rengeteget invesztáltunk Ferrariként.”

„Úgy gondolom, rendkívül sok tehetséggel van megáldva. Ha megfelelő autót adunk alá, meggyőződésem, hogy képes lesz harcolni Lewis Hamiltonnal. Meghoztuk a döntéseinket, és szerintem Carlosszal együtt nagyon erősek vagyunk. Szóval nem hiszem, hogy bánni fogunk bármit is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!