A Ferrari nem fellebbez Leclerc büntetése ellen, de Binotto frusztrált - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem fellebbez Leclerc büntetése ellen, de Binotto frusztrált

Nem fellebbez Charles Leclerc szuzukai büntetése ellen, így Max Verstappen újabb világbajnoki címébe is beletörődik a Ferrari Forma-1-es csapata, habár Mattia Binotto frusztrált amiatt, ahogy a versenybírók eljártak ezúttal.

Leclerc a 2. helyen ért célba a Japán Nagydíjon, ám a futam utolsó körében, az utolsó kanyarban hibázott, ám vissza tudott jönni az őt üldöző Sergio Perez elé. A versenybírók viszont úgy találták, a monacói jogosulatlan előnyt szerzett, ami miatt 5 másodperces időbüntetést osztottak ki rá. Mindez azt jelentette, hogy Leclerc visszacsúszott a 3. helyre, Verstappen pedig ezáltal bebiztosította második bajnoki címét.

Binotto elárulta, számára főleg az a frusztráló, hogy az egy héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíjon a versenybírók nem tudtak ilyen könnyen döntést hozni akkor, amikor Sergio Perez a megengedettnél jobban lemaradt a biztonsági autótól. Csak a futam után büntették meg a mexikóit.

 

„7 nappal Szingapúr után, ahol olyan sok körig eltartott, mire döntést hoztak, és aztán a futam után meg kell hallgatni a versenyzőket, hogy meghozzanak egy egyszerű döntést, ma másodpercek alatt megtették” – magyarázta Binotto. „Meglepett az ennyire eltérő viselkedés, pedig csak pár nap telt el.”

Binotto szerint Leclerc nem érdemelt ugyan büntetést, de beletörődnek a stewardok ítéletébe.

„Hogy az 5 másodperces büntetés helyes-e, vagy sem? A mi álláspontunk szerint nem szerzett előnyt. Elöl volt, elöl is maradt, volt valamennyi előnye, és megtartott ugyanannyit. Szóval vitatható, de így döntöttek, amit elfogadunk.”

„Ha rögtön meghoznak egy döntést, mert nyilvánvaló, amit meg is kellene tenniük, akkor Szingapúrban az 5 másodpercet rögtön ki kellett volna osztaniuk. Ez lehetőséget adott volna nekünk arra, hogy teljesen másképp kezeljük a helyzetet, és potenciálisan nyerhettünk is volna. Szóval frusztrált és egyben csalódott is vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari nem fellebbez Leclerc büntetése ellen, de Binotto frusztrált
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!