A Ferrari nem fog rágódni a 2008-as problémákon

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, az olasz gárda nem fog azon rágódni, hogy oly sok balszerencse után, Felipe Massa mindössze egy ponttal veszítette el az egyéni bajnoki címet a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, az olasz gárda nem fog azon rágódni, hogy oly sok balszerencse után, Felipe Massa mindössze egy ponttal veszítette el az egyéni bajnoki címet a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon.

A brazil versenyző hiába aratott mindenkinél több győzelmet, szám szerint hatot az idei évben, mégis ellenfele, Lewis Hamilton szerezte meg a bajnoki címet az F1-ben.

Massa önhibáján kívül rengeteg pontot veszített év közben, a legtöbbet a Magyar Nagydíjon, ahol a már biztosnak hitt győzelemről kellett lemondania egy motorhiba miatt az utolsó körökben, illetve Szingapúrban, ahol egy balul elsült kiállást követően visszacsúszott a mezőny végére.

Mindezek ellenére Domenicali elmondta, csapata büszke arra, amit elért az idei évben, és esze ágában sincs azon gondolkodni, hogy mi lett volna akkor, ha…

“Egy hihetetlen záró versenye volt az idei évnek, és úgy gondolom, hogy ismét büszkék lehetünk a munkánkra” – mondta az olasz szakember a riportereknek, miután csapata megszerezte a konstruktőri bajnoki címet.

“Nincs okunk arra, hogy visszatekintsünk, és azon morfondírozzunk, hogy mi lett volna, ha. Mindössze annyit mondhatok, hogy borzalmasan örülünk annak, amit elértünk a mai napon, hiszen megszereztük a konstruktőri bajnoki címet.”

“Nyolc bajnoki címet szereztünk az elmúlt tíz évben. Ez egy olyan dolog, ami eddig csak a Ferrarinak sikerült, így nagyon büszke vagyok a csapatra, az összes dolgozóra, az itteniekre és az otthoniakra egyaránt. Számunkra ez egy fantasztikus eredmény.”

“Továbbá nagyon büszke vagyok Felipére. Hihetetlen szezont teljesített, az év elején senki nem mondta volna meg, hogy egészen az utolsó versenyig harcban lesz a bajnoki címert. Az idei évben két olyan versenyt is teljesített, amely biztosan beírta magát pályafutása történetébe.”

“Az egyik a magyar verseny volt, ahol sajnálatos módon volt az a probléma, de fantasztikusan versenyzett. A másik pedig a mai (brazil futam). Hihetetlen érettségről tett tanúbizonyságot, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapatunk tagja, mert pontosan így kell venni az akadályokat, a nehézségeket, ahogy azt a verseny után tette, és csakis így lehet hozzáállni a jövőhöz.”

“Természetesen most még elevenen élnek bennünk a hétvégén történtek, de néhány nap múlva már csakis a következő szezonra fogunk koncentrálni. Felipe egy ponttal veszítette el a bajnoki címet, ahogy a tavalyi évben Kimi egy ponttal nyerte meg azt. Fájó dolog ez.”

“Azonban láttam a szemeiben a nyugalmat, mert kiadta magából a maximumot. Igazán remek nap volt a mai” – folytatta Domenicali, aki szerint Massa még ennél is erősebb lesz a 2009-es szezonban.

“Úgy gondolom, hogy Felipe sokat komolyodott. Egy igazán csodálatos versenyző. Rengeteg pole pozíciót szerzett, így az egykörös teljesítményével sincsen probléma. A hosszú etapokon mutatott teljesítménye is sokat javult a szezon során, egyre egyenletesebb volt, ami mindenképpen jó dolog.”

“A hétvégi szezonzárón mutatott teljesítménye, a változó időjárás és a rá nehezedő hatalmas nyomás ellenére is kiváló volt. Nem ijedt meg attól, hogy voltak olyan pillanatok, mikor azt sem tudta, ki hol áll a mezőnyben” – tette hozzá a Ferrari csapatvezetője.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS