Friss hírek

A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint a Ferrari nem lesz a topcsapatok között a 2020-as szezon első versenyein – legalábbis a téli teszteken látott forma alapján.

A száguldó cirkusz 2020-as idénye július első hétvégéjén startol majd el Ausztriában – szeptember elejéig pedig 8 futamot rendeznek majd meg Európában.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója az RTL-nek adott interjújában azt mondta, agresszív fejlesztési programjuk lesz idén.

„Általában erősek szoktunk lenni az idény közepére, most viszont a szezon közepén kezdünk. Egy teljesen más fejlesztési szakaszban érkezünk meg Ausztriába. És motorfronton is kimaradt egy szakasz.”

A szakember szerint a Mercedes nagyon erős lesz ezúttal is, a Ferrari azonban a téli teszteken látottak alapján nem lesz ott az élen.

„Ha azt feltételezem, hogy a barcelonai tesztidők beszédesek voltak, akkor kétlem, hogy a Ferrari ott lesz az abszolút topcsapatok között. És ott van még a csapat helyzete Sebastiannal [Vettel].”

„Talán azért nem akarta meghosszabbítani a szerződését, mert nem látott esélyt az újabb világbajnoki címre.”

Marko hozzátette, reméli, a négyszeres világbajnoknak jut versenyképes ülés a Forma-1-ben.

„Ha nem sikerül megszereznie a Mercedes ülését, egy egyéves kihagyásnak lenne értelme. 2022-ben teljesen új szabályok jönnek, szóval látok esélyt arra, hogy egy győztes csapathoz csatlakozzon.”

„Viszont a motorsport szempontjából nagyszerű lenne Vettel Hamilton ellen a Mercedesnél. Két éve az első és második helyen végeztek volna, de remélem, hogy most már meg tudnánk akadályozni őket ebben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!