A Ferrari nem örülne, ha Wolff lenne az F1 új vezetője - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem örülne, ha Wolff lenne az F1 új vezetője

A Forma-1-es csapatok nagyon nem örülnének annak, ha valamely istálló kulcsembere a jövőben a száguldó cirkusz egyik főemberévé válna – nyilatkozta a Ferrari ügyvezetője, Louis Camilleri.

Amióta a Liberty Media átvette a Forma-1 irányítását, Chase Carey vezetésével folyik a munka, az amerikai szakember azonban a 2020-as idény végén távozhat pozíciójából.

Nemrégiben pedig több alkalommal is olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Carey helyét a jelenleg a Mercedes főnökeként tevékenykedő Toto Wolff veheti át.

A szakember 2013 óta vezeti a Mercedes F1-es csapatát, mely 2014 óta dominál a száguldó cirkuszban.

A Ferrarinál természetesen nem néznék jó szemmel, ha Wolff a jövőben az F1 vezetőségében vállalna szerepet.

„Úgy gondolom, automatikusan érdekellentétet generálna, ha egy olyasvalaki vállalna felelősséget az F1 vezetőségében, aki igazán aktív és fontos szerepet töltött be egy bizonyos csapatnál az elmúlt években” – mondta Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezetője, amikor arról kérdezték, mit szólna ahhoz, ha Toto Wolff lenne a Forma-1 első embere a jövőben.

„Szóval személy szerint azt gondolom, nem lenne jó, ha ilyesvalaki irányítani a Forma-1-et.”

Chase Carey Bernie Ecclestone feladatait vette át a tulajdonosváltás után, a Ferrarinál pedig azt mondja, a szakember „igazán jó munkát végez”.

„Egy olyan világból érkezett, ahol minden a szórakoztatásról szól. Nincs Forma-1-es háttere. Azt gondolom, szükség van egy ügyvezetőre, hiszen ez egy szem előtt lévő vállalat – egy olyan emberre, akinek van tapasztalata a szórakoztatóiparban.”

„Én azt gondolom – bár Greg Maffei [a Liberty Media elnöke] fogja eldönteni, hogy ki lesz Chase utódja, ha úgy alakul –, hogy amennyiben Mattiát [Binotto – a Ferrari csapatfőnöke] lenne a jelölt arra, hogy átvegye Chase Carey helyét, a mezőny többi tagja nem lenne túl boldog. Teljesen logikusan.”

Hirdetés

A Ferrari egyébként továbbra is vétójoggal rendelkezik az F1-es döntések kapcsán, bár többször hangoztatták, nem kívánnak élni ezzel – kizárólag végszükség esetén.

„A vétó egy eszköz végszükség esetére” – mondta Camilleri.

„Ha ezzel szembesülnénk, akkor elég világosan elmagyaráznánk az álláspontunkat a Liberty vezetőinek, különösen Gregnek, és szerintem konstruktív beszélgetés lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!