Friss hírek

A Ferrari nem számított ekkora hátrányra

GP BELGIO F1/2020 -  SABATO 29/08/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az abroncsok kezelhetetlenségére panaszkodott a Belga Nagydíj időmérőjét követően – szerinte az autó nem annyira rossz, mint amennyire a spái versenypályán tűnik.

A Ferrari katasztrofális teljesítményt mutat a Belga Nagydíj hétvégéjén: az időmérő edzésen Charles Leclerc a 13., Sebastian Vettel pedig a 14. rajtpozíciót szerezte meg, így egyik autójuknak sem sikerült a továbbjutás a Q3-ba. 

Binotto szerint a probléma pályaspecifikus, ezért tűnik úgy, hogy jobban küszködnek Belgiumban, mint a korábbi versenyhelyszíneken. 

„Ez kétségtelenül egy nehéz szituáció. Nem tudunk és nem is akarunk örülni ennek” – nyilatkozta a csapatfőnök a Skynak. „A szabadedzéseken nehéz dolguk volt a versenyzőknek, egyszerűen nem tudtuk működésre bírni a gumikat. A pilóták nem voltak magabiztosak az autóban.”

„Nem azt kaptuk, amit vártunk. Hiányzott valami, de azt várom, hogy a mérnökeink megértik majd a problémát.” 

A probléma specifikus ezen a pályán. Nem tudtunk rájönni, hogy hogy hozzuk megfelelő hőmérsékletre a gumikat. Ez még mindig ugyanaz az autó, amivel az elmúlt futamokon versenyeztünk. Valami nem működött, mert nagyobb volt a hátrányunk, mint kellett volna.”

„Nagyon sajnálom, de meg kell értenünk, hogy mi történt. Már tegnap is. A tegnapi helyzet befolyásolta a mai teljesítményünketA holnapi futam hosszú lesz, és általában vasárnap jobbak vagyunk, mint az időmérőn. Szerintem harcolni tudunk az előttünk álló ellenfeleinkkel. Jó teljesítményt várok, mert ezen a pályán lehet előzni.

A Ferrari arra számít, vasárnap esni fog, és ennek érdekében Binotto szerint beáldoztak egy kis időmérős tempót. 

„Ezt az első és a harmadik szektorban, az egyenesekben lehetett látni.”

A hosszú távú jövővel kapcsolatban Binotto egyelőre nem túl sok biztatót tudott mondani a rajongóknak: elmondta, már határozottan a következő két szezonra koncentrálnak. 

„Türelmesnek kell lennünk, és a jövőre kell koncentrálnunk – most a fókusz a 2021-es és különösen a 2022-es szezonon van.

„Idén is jól akarunk teljesíteni, tehát javulnunk kell. Van egy minimális cél a szemünk előtt.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek