Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

A Ferrari nem vetette el a rivális széria ötletét

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy 2013-ban egy új szériát indítanak útjára, miután a News Corporation jelezte, hogy komolyan érdeklődik a hatalomátvétel iránt.A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy 2013-ban egy új szériát indítanak útjára, miután az elmúlt hetekben egyre inkább erősödtek azok a hírek, miszerint a News Corporation komolyan érdeklődik a hatalomátvétel iránt.

Bár a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone a múlt héten elmondta, hogy nem tart a rivális széria megalakulásától, a Ferrari elnöke kijelentette, hogy több opciót is lehetségesnek tartanak, köztük az új széria útjára indítását is.

„Úgy gondolom, hogy gyakorlatiasnak kell lennünk, és minden opciót szem előtt kell tartanunk, fel kell készülnünk minden eshetőségre” – mondta di Montezemolo a CNN-nek adott interjújában.

„A 2012-es szezon végén minden csapatnak lejár a szerződése (Concorde Egyezmény) a sportág jogainak birtokosával, a CVC Capital Partnersszel. Szóval három alternatíva kínálkozik számunkra.”

„Vagy megújítjuk a szerződésünket a CVC-vel, vagy az amerikai kosárlabda csapatok mintájára, megalkotjuk saját szériánkat, és mi futtatjuk a versenyeket, birtokoljuk a televíziós jogokat és mindent.”

„A harmadik pedig az, hogy egy teljesen más partnert keresünk. Bernie Ecclestone kiváló munkát végzett, azonban már nem az övé a Forma-1. A CVC birtokolja a jogokat, az alakulatok pedig dönteni fognak.”

„2012 végén a szerződés lejár, szóval elméletileg a CVC már nem fog birtokolni semmit. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy legyenek alternatíváink. Majd meglátjuk, egyelőre még van időnk arra, hogy átgondoljuk, mi is lenne számunkra a legmegfelelőbb választás.”

Di Montezemolo az új szabályokról is ejtett néhány szót, és elmondta, hogy véleménye szerint túl sok már a mesterséges elem, túl sok a bokszkiállás, és kezd átláthatatlanná válni a verseny, ami nem jó a nézők számára, hiszen még a csapatoknak is nehéz követniük, hogy mi folyik a pályán.

„Szerintem egy kicsit túl messzire mentünk a mesterséges elemekkel. Túl sok a kiállás, és én jobban szeretem a pályán, mint a bokszban történő akciókat. Az elmúlt versenyen 80 kiállás volt, ez túl sok. Az emberek pedig nem értik, mi folyik a versenyen” – magyarázta az elnök.

„A kormánykeréken található gombok és kapcsolók száma is túl sok. A versenyzők csak a gombokra fókuszálnak, mikor előzési távolságba kerülnek a másikkal szemben. Azt gondolom, hogy ez egy kicsit sok.”

Di Montezemolo ismét figyelmeztette a vezetőket, hogy a sportágnak többet kellene tennie a jövőben azért, hogy új területeket hódítson meg, és még népszerűbbé tegye a Forma-1-et.

„Be kell vennünk Amerikát, ez nem vitás, többet kell beleinvesztálni az ügybe” – folytatta. „Új technológiákat kell fejlesztenünk a Forma-1-ben, a televízión, iPadon és az interneten követő nézőknek. Szóval azt gondolom, hogy nagyon fontos időszak előtt állunk.”

„Versenyezni fogunk Oroszországban és Indiában. A Forma-1 nagyon sokat köszönhet Bernie Ecclestone-nak, hogy világméretű sporttá nőtte ki magát. Most a legjobb megoldást kell felkutatnunk. Nagyon fontos, hogy invesztáljunk a jövőbe és más csapatokba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!