Friss hírek

A Ferrari örül Schumacher visszatérésének

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali csalódottan vette tudomásul, hogy Michael Schumacher elhagyja az olasz alakulatot, és a rivális Mercedes GP színeiben tér vissza az F1-be, ám úgy érzi, hogy a hétszeres világbajnok érkezése jó hír a sportágnak.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali csalódottan vette tudomásul, hogy Michael Schumacher elhagyja az olasz alakulatot, és a rivális Mercedes GP színeiben tér vissza az F1-be, ám úgy érzi, hogy a hétszeres világbajnok érkezése jó hír a sportágnak.

A Mercedes december elején jelentette be, hogy többségi tulajdonrészt szerzett a Brawn GP-ből, és gyári csapatként, Mercedes Grand Prix néven kezdi meg a jövő évet.

Sokáig kérdéses volt, hogy ki lesz Nico Rosberg csapattársa, ám a vezetőség karácsony előtt megerősítette, hogy szerződést kötött Schumacherrel.

A német pilóta, aki vasárnap töltötte be 41. életévét, egy három évre szóló szerződést kötött a Mercedesszel, ahol húsz évvel ezelőtt a junior csapatot erősítette, ahonnan egyenes út vezetett a Forma-1-be.

Domenicali természetesen csalódott Schumacher elvesztése miatt, de úgy gondolja, hogy a német versenyző visszatérése hatalmas löketet adhat az egész Forma-1-nek.

“Egy házasság nem csak formális dolgokból áll” – mondta Domenicali a La Stampa c. lapnak adott interjújában. “Mindig is vágyott a versenyzésre, és új kihívásokat keresett magának, nekünk pedig nem volt más lehetőségünk, mint elengedni őt.”

“Nincs értelme tagadni, hogy mennyire csalódottak voltunk, de tovább kellett lépnünk, és a következő idényben mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy legyőzzük őt. Érkezése mindenképpen jó hír a Forma-1-nek: növeli az érdeklődést, új nézőket vonz, és élvezetesebbé teszi a küzdelmet.”

A Ferrari csapatvezetője hozzátette, hogy az olasz rajongók nem fogják csak úgy elfelejteni mindazt, amit Schumacher az elmúlt években tett a csapatért, és örökre hálásak lesznek neki.

“Meg voltam lepve, hogy mennyi levelet kaptam a csalódott rajongóktól. Az Olasz Nagyon még messze van, de biztos vagyok abban, hogy a Ferrari rajongók hálásak lesznek. A történelmet ugyanis nem lehet csak úgy kitörölni az emberek fejéből.”

A Ferrari nagyon gyengén teljesített a tavalyi évben, 1993 óta legrosszabb szezonját teljesítette a Forma-1-ben, ám Domenicali úgy érzi, készen állnak a visszavágásra, és a Fernando Alonso-Felipe Massa párossal visszatérhetnek a mezőny élére.

Az olasz szakember szerint Alonso érkezése jót tett a csapatnak: “Utoljára december közepén járt nálunk, de azóta minden egyes nap felhív telefonon, hogy kérdezősködjön az új autó teljesítményéről, illetve arról, hogy a szimulációkkal minden rendben van-e. Érkezése mindenkire jó hatással volt, a munka azóta valahogy gördülékenyebben halad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!