A Ferrari örülne, ha a riválisok óvnának motorja miatt - F1VILÁG.HU

A Ferrari örülne, ha a riválisok óvnának motorja miatt

HIRDETÉS
Örömmel üdvözölnének akár egy hivatalos tiltakozást is V6-os erőforrásuk ellen a Ferrarinál – erről Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke beszélt, miután még a vasárnapi Mexikói Nagydíjat megelőzően felmerült, hogy a riválisok a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) fordulhatnak.
Charles Leclerc, Ferrari

A verseny rajtja előtt arról kezdtek el pletykálni az F1-es paddockban, hogy az egyik rivális csapat hivatalos óvást nyújthat be a Ferrari bivalyerős motorja ellen, amennyiben a riválisoknak sikerül jó eredményt elérniük Mexikóban.

A Ferrari motorja hetek óta ismét beszédtémát szolgáltat a rivális csapatok között, az FIA azonban mindezidáig semmi szabálytalant nem talált a maranellóiak erőforrásával kapcsolatban.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a pletykákat hallva úgy nyilatkozott, üdvözölnék a riválisok hivatalos tiltakozását, hiszen így ismét tisztázhatnák nevüket.

„Örülnék neki, mert megmutathatnánk, mennyire hülyék, és abbamaradnának a pletykák” – mondta a szakember.

A mexikói verseny rajtrácsán egyébként számos csapatfőnököt megkérdeztek az esetleges óvásról, ők többségében nem tudtak semmiről, egyik azonban a Motorsport.com című lapnak azt mondta: „Nem beszélhetek erről.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyébként hétvégén újfent rámutatott, mennyire erős a Ferrari erőforrása.

„A Ferrarik nagyon gyorsak az egyenesekben, pénteken 0,89 másodperccel volt jobb Sebastian az egyenesekben. Ha a többieket nézzük, látható, hogy a Honda motorja is egyre közelít a Mercedeséhez, és a Renault is kezd odaérni” – mondta a szakember.

„De a Ferrari kiemelkedik. És nem csak egy kicsit, hanem elképesztő mértékben. Ezért kell próbálnunk visszanyerni a kanyarokban az elveszített időt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!