Szahíri Nagydíj

A Ferrari pályára viszi legújabb fegyverét Kínában

A Ferrari pályára viszi legújabb fegyverét Kínában

A csapathoz közel álló források megerősítették, hogy a Ferrari pályára viszi saját fejlesztésű F-csatornáját a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésén. Fernando Alonso próbálhatja ki az új fejlesztést.A csapathoz közel álló források megerősítették, hogy a Ferrari pályára viszi saját fejlesztésű F-csatornáját a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésén, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a rendszer elég kiforrott-e ahhoz, hogy azt a versenyben is bevetésre kerüljön.

A McLaren már a téli teszteken kísérletezett trükkös rendszerével, amely lehetővé teszi, hogy a versenyző menet közben változtasson a hátsó szárny légellenállásán, és terhelésén, mellyel megnő az autó végsebessége az egyenesekben, miközben megmarad a szükséges leszorító erő a kanyarokban.

Elsőként a BMW Sauber valósította meg a wokingiak találmányát, ám a rendszert egyáltalán nem egyszerű beépíteni, hiszen a szabályok szerint a szezon közben senki nem változtathat az autó vázán, így korlátozottak a csapatok lehetőségei.

Igen ám, de a McLaren sebességfölénye olyan nagy volt az első három futamon, hogy a többi csapat kénytelen volt belátni, hogy meg kell kezdenie saját rendszere fejlesztését, máskülönben hátrányba kerülhetnek.

Az Autosport a csapathoz közel álló forrásokra hivatkozva úgy tudja, a Ferrari beveti saját rendszerét Fernando Alonso autóján a pénteki szabadedzéseken Kínában.

Mivel fotók még nem készültek a rendszerről, egyelőre nem lehet tudni, hogy az miként kerül beépítésre az F60-as modellbe, ahogy azt sem tudni, hogy az készen áll-e az éles bevetésre.

A Ferrari vélhetően azért döntött amellett, hogy már a hétvégén pályára viszi a rendszert, ugyanis Sanghajban található az egyik leghosszabb egyenes a Forma-1-ben, és félő, hogy a McLaren ijesztő előnyben lehet a hátsó egyenesben, melynek végén kiváló lehetőség van az előzésre.

Alonso egyébként örül annak, hogy kipróbálhatja a rendszert pénteken, ám elmondta, hogy mégsem az F-csatorna minél előbbi bevetése a legfontosabb kérdés a csapaton belül, és túlságosan nem is aggódik a McLaren fölénye miatt, mert tudja, hogy jó irányba haladnak a fejlesztésekkel.

A Red Bull, és a Mercedes GP is jelezte már, hogy gőzerővel dolgozik saját F-csatornáján, ám úgy tudni, hogy a Williams rendszere már előrehaladott fázisban van, így nem kizárt, hogy a grove-i bázisú csapat is pályára viszi újítását a hétvégén Kínában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!