A Ferrari pofonjai után édesebb a győzelem a Mercedesnek - F1VILÁG.HU

A Ferrari pofonjai után édesebb a győzelem a Mercedesnek

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, az elmúlt időszakban szerzett győzelmeik még édesebbek azok után, hogy a Ferrari az időmérőkön rendre „pofonokkal” küldi padlóra az ezüstnyilakat.
SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Charles Leclerc, Ferrari SF90, leads Sebastian Vettel, Ferrari SF90, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, and the rest of the field on the opening lap during the Belgian GP at Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)

A Ferrari a nyári szünet óta minden versenyhétvégén rajtelsőséget tudott szerezni, míg a Mercedes utoljára a júliusi Német Nagydíjon volt a leggyorsabb időmérőn.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas viszont megnyerték az elmúlt három futamot, ez pedig a Mercedes főnökét is elégedettséggel tölti el.

„A nyers tempót tekintve a Ferrari csomagja a leggyorsabb jelenleg. De úgy tűnik, a vasárnapok nemigen jönnek össze nekik” – mondta Toto Wolff.

„Nekünk ez tetszik. Ki vagyunk éhezve arra, hogy úgy folytassuk, ahogy eddig. Ezek az alkalomszerű pofonok az időmérőkön talán segítenek bennünket abban, hogy fejlődjünk.”

Arra a kérdésre, hogy ezen „pofonok” miatt még édesebbek-e a győzelmek a Mercedes számára, Wolff így felelt: „Igen, nagyszerű jutalom a csapat számára az, hogy továbbra is összetartunk és teljesítünk, és ennek köszönhetően olyan helyzetben lehetünk, hogy versenyeket nyerjünk vasárnap, amikor számít.”

„Persze az még mindig nem jó érzés, ha tudod, nem vagy képes arra, hogy az élre kvalifikáld magad.”

„Nagyon erős autónk van a versenyeken, kiváló a tempónk. Ezért is vagyunk képesek az alávágásra, vagy elégávásra. Nagyszerű versenyzők, jó stratégia – ennek köszönhetően három győzelmet szereztünk. De a szombati tempót tekintve egyértelmű, hogy valami hiányzik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!