Friss hírek

A Ferrari pozitív, noha még messze a Mercedes

Annak ellenére, hogy nem sikerült csökkentenie a különbséget legnagyobb riválisával, a Mercedesszel szemben a hétvégi Olasz Nagydíjon, a Ferrari nem aggódik túlságosan és pozitívan látja a jövőt.


Annak ellenére, hogy nem sikerült csökkentenie a különbséget legnagyobb riválisával, a Mercedesszel szemben a hétvégi Olasz Nagydíjon, a Ferrari nem aggódik túlságosan és pozitívan látja a jövőt.

Az olasz alakulat három zsetont is felhasznált arra, hogy egy továbbfejlesztett motor biztosítson Sebastian Vettelnek illetve Kimi Räikkönennek Monzában.

Hirdetés
 

Bár az időmérőn pozitív jeleket lehetett látni, hiszen Räikkönen az első sorba kvalifikálta magát, a versenyen egyszerűen egyik pilóta sem tudta felvenni a tempót a futamgyőztes Lewis Hamiltonnal, aki végül 25 másodperces előnnyel végzett az élen Vettel előtt.

„Mindig is mondtam, hogy a fejlesztések, mind az autót, mind a motort, mind pedig a stratégiát illetően fokozatosak” – nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene.

„Néhány zsetont ellőttünk itt. Elégedettek voltunk a motorunk teljesítményével, azonban tovább kell dolgoznunk a motorunk megbízhatóságán egészen a szezon végéig.”

„Most egyfajta taktikai döntéseket kell hoznunk azzal kapcsolatban, hogy mit kezdjünk a még rendelkezésre álló zsetonjainkkal. Természetesen továbbra is keményen dolgozunk az autó fejlesztésén.”

„Nem adjuk fel, és folytatjuk a közös munkát. Az autó nem csak a motort jelenti, egy teljes csomagot, ami számos alkotóelemből épül össze.”

Bár a Ferrari esélyei, hogy megszorongassák Hamiltont az első kanyarban Monzában jócskán csökkentek azzal, hogy Räikkönen csúnyán beragadt a rajtnál, Arrivabene mégis úgy véli, számos dolog miatt lehetnek pozitívak a hétvégével kapcsolatban.

„Kimi kiváló időmérőt teljesített, elégedettek voltunk” – magyarázta. „A versenyen egy picit zavart volt, még ellenőriznünk kell, hogy mi okozta a problémát, de az én megérzésem az, hogy ő hibázott.”

„Azonban a futam alatt nagyon jól ment, rengeteget előzött, ez fantasztikus futamot teljesített.”

„Ami Sebastiant illeti, a második helyt itt Monzában lenyűgöző eredmény számunkra, annak ellenére is, hogy egy jobb rajtban bíztunk mindkét versenyzőnknél, hogy egy kicsivel jobb eredményt érhessünk el. Összességében boldogok vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!