Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Ferrari rendszeres pontszerzést vár Schumachertől

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto azt mondja, véleménye szerint „nehéz” első szezon vár Mick Schumacherr a királykategóriában. A szakember mindazonáltal folyamatos fejlődést vár a némettől, és persze következetes teljesítményt!

Schumacher a Ferrari akadémiájának versenyzője már jó ideje, a Forma-2-es sorozat megnyerése után pedig 2021-ben bemutatkozhat a Forma-1-ben a Haas csapatával.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nemrég egy interjúban arról beszélt, véleménye szerint Schumachernek nem lesz könnyű dolga jövőre, ugyanakkor arra számít, második F1-es idényére rengeteget fejlődik majd.

„Úgy gondolom, kezdetben nehéz dolga lesz. Ha megnézzük a közelmúltbéli tapasztalatait, úgy az F2-ben, mint az F3-ban a második szezonjában nyújtotta legjobb formáját, nem pedig az elsőben” – mondta Binotto.

„Ha Charles-hoz [Leclerc] hasonlítjuk, Charles már első napján is nagyon gyors. Úgy gondolom, Mick úgy építette fel magát, hogy rengeteget tanul az első szezonban, és még a második idény elején is. És aztán a második szezon második felére nagyon erőssé válik.”

„Ezért gondolom úgy, hogy két szezon fontos lesz számára. De már a második évében fejlődést várok tőle az elsőhöz képest.”

Binotto kifejtette, a Ferrari akadémiájának nem az a célja, hogy versenyzőket neveljen ki a Forma-1-es bemutatkozáshoz, hanem leginkább az, hogy a maranellói gárda jövőbeli csillagát találják meg a program keretében.

„Az akadémiai program nem azért van, hogy az F1-nek neveljünk ki pilótákat. Azért van, hogy olyan pilóták kerüljenek ki, akik egy napon a Ferrari autóját vezethetik, a vörös autót.”

„Úgy gondolom, hogy amikor az F2-ből egy pilóta megérkezik az F1-be, a legelső évben nem kerülhet rögtön a tűzpiros autóba, az ugyanis túl nagy felelősséggel jár, és nincs elegendő tapasztalat.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte Schumachernek milyen teljesítményt kellene nyújtania a Haas csapatánál ahhoz, hogy később a Ferrari pilótája lehessen, Binotto azt mondta, a következetesség lesz a kulcs.

„Tényleg azt várom tőle, hogy bizonyítja, mennyire gyors F1-es mértékkel – úgy az időmérőn, mint a versenyen. De még inkább azt, hogy nagyon erős a versenytempója, ős következetesen pontszerző helyeken hozza haza az autót.”

„Carlos [Sainz] nagyon jó ebben. Általában jobb helyen végez, mint az időmérőn elért eredménye. Ez pedig olyasvalami, amit az ember elvárhat egy versenyzőtől – és ezt várom Micktől is a következő két évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!