A Ferrari is próbálta leszedni Bottas kerekét - F1VILÁG.HU

A Ferrari is próbálta leszedni Bottas kerekét

A Ferrari próbált segíteni a Mercedes csapatának abban, hogy a vasárnapi Monacói Nagydíj után valahogy leszedjék az autóról Valtteri Bottas jobb első kerekét.

A finn pilóta kénytelen volt feladni a monte-carlói futamot, mivel kerékcseréje során a Mercedes szerelői egész egyszerűen nem tudták leszedni a jobb első kereket.

Bottas ugyanis egy kicsit korábban állt meg a garázs előtt, a kerékkulcsnál lévő szerelő így nem tudta egyenesen ráhelyezni a kerékpisztolyt az anyára, hanem egy „furcsa” mozdulattal kellett dolgoznia. A menet eközben megsérült, a Mercedesnél pedig azt mondják, jó eséllyel szerepet játszott egy tervezési hiba is.

 

„A pisztoly miatt az anya nem ment teljesen körbe. Semmi sem maradt rajta. Valtteri azt mondta, hogy látott fémforgácsokat is elrepülni” – mondta Toto Wolff csapatfőnök.

„A Ferrari segített nekünk valamilyen nehéz alkatrésszel. Meg kell vizsgálnunk, hogy tervezési hibáról van-e szó, vagy bizonyos rendszerek hibájáról. A szerelőhöz semmi köze. Ő az egyik legjobb, legfittebb szerelő a csapatban, ha a bokszutcai tempóról van szó.”

„Általában a szerelőnek nem kell ennyire precíznek lennie, de most rossz volt a szög.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari is próbálta leszedni Bottas kerekét
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!