Friss hírek

A Ferrari sem fellebbez a Racing Point másolási ügyében

Lance Stroll, Racing Point RP20, leads Charles Leclerc, Ferrari SF1000
A Ferrari Forma-1-es csapata is visszavonta fellebbezését a Racing Point másolási ügyében – jelentette be az olasz istálló még vasárnap.

A Ferrari egyike volt azon istállóknak, melyek kifejezték elégedetlenségüket azzal kapcsolatban, hogy a Racing Point csapatát 400 ezer eurós pénzbírsággal, és 15 pontos levonással sújtották azért, mert idei autójuk fejlesztése során a Mercedes tavalyi fékcsatorna-terveit is felhasználták.

A Ferrari korábbi álláspontja szerint a Racing Point keményebb büntetést érdemelt volna, vasárnap azonban az olaszok jelezték, elégedettek azzal, ahogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a jövőben meg kívánja akadályozni, hogy a csapatok lemásolják egymás versenyautóit, így visszavonták fellebbezésüket.

Korábban egyébként a McLaren és a Renault is jelezte fellebbezési szándékát, ám ők is visszakoztak, mint ahogy a Racing Point csapata is, mely saját büntetése kapcsán enyhítésért fellebbezett volna.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!