Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Ferrari sokat tanulhat az idei évből

Noha nem sikerült harcba szállnia a világbajnoki címért, a Ferrari így is rengeteg pozitívummal gazdagodott 2011-ben, melyeket hasznosítva jövőre újult erővel vághatnak neki a bajnoki küzdelmeknek.Noha nem sikerült harcba szállnia a világbajnoki címért, Stefano Domenicali szerint a Ferrari így is rengeteg pozitívummal gazdagodott 2011-ben, melyeket hasznosítva jövőre újult erővel vághatnak neki a bajnoki küzdelmeknek.

Miután a tavalyi évben Fernando Alonso egészen az utolsó versenyig harcban volt a világbajnoki címért, a maranellói gárda abban bízott, idén sikerül legyőznie a Red Bull Racing alakulatát, és 2007 után újra felülhet a királykategória trónjára.

Ehelyett azonban a Ferrarira újabb nehéz év várt, a Red Bull majdhogynem utolérhetetlennek bizonyult, az olaszok pedig mindössze egyszer állhattak a dobogó legfelső fokára – Fernando Alonsónak csak Silverstone-ban sikerült diadalmaskodnia.

A csapatot irányító Stefano Domenicali szerint a maranellói gárda idei problémái legfőképp abban gyökereznek, hogy területet veszítettek a fújt diffúzort illetően legfőbb riválisaikkal szemben.

„Véleményem szerint elég egyszerű a helyzet. Nem voltunk versenyképesek a szezon elején, egész egyszerűen túl nagy volt a lemaradásunk” – magyarázta a szakember.

„Műszaki szempontból lemaradtunk bizonyos területeken – az idei év nagy témája a fújt diffúzor volt. Aztán sikerült felzárkóznunk kicsit, nyár elejére elég jók voltunk, a különféle problémák nélkül még két versenyt is megnyerhettünk volna, hogy őszinte legyek. Ez jobbára a balszerencsén múlt. Belgiumban pedig elrontottunk egy nagy fejlesztést, ami a bajnokság második felére nagy különbséget okozott.”

„Alapvetően ez az oka annak, hogy július végén leálltunk az idei autó fejlesztésével, most pedig megpróbáljuk maximalizálni a rendelkezésünkre álló teljesítményt.”

Alonso idén eddig tízszer állhatott dobogóra, Domenicali szerint pedig ez tökéletesen bizonyítja, hogy idei versenygépük alapvetően nem egy rossz konstrukció.

„Ha megnézünk bizonyos pályákat, ahol a kipufogóak nincs olyan nagy hatása, úgy fogalmaznék, hogy az autónk versenyképes – bizonyos feltételek mellett nagyon is.”

„Emiatt pedig reménykedem és bízom abban, hogy jó kilátásaink vannak a jövő évre, hiszen – mint azt nyilvánvalóan tudják – elég világos a helyzet a kipufogókat illetően 2012-re vonatkozóan. Megpróbáljuk maximalizálni mindazt, amink idén volt, és remélhetőleg készen állunk majd a következő szezon kezdetére.”

A Ferrarinál ezzel együtt nem ringatják magukat illúziókba, hiszen tudják: ahhoz, hogy világbajnokok legyenek, le kell győzniük legfőbb riválisaikat, akik szintén nem fognak pihenni majd a téli felkészülés során.

„Tisztelem riválisainkat, mivel nagyon erősek” – magyarázta Domenicali.

„Muszáj maximalizálnunk a munkát, aztán majd az első ausztráliai edzésen, illetve az időmérőn kiderül, hol is állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!