A Ferrari szemet vetett a Red Bull mérnökeire

Nem csak Neil Martin volt az egyetlen, akit a Ferrari meg akart szerezni a Red Bull Racing csapatától, mondta el az energiaital-gyárosok tanácsadója, Helmut Marko a Bild című napilapnak nyilatkozva.Nem csak Neil Martin volt az egyetlen, akit a Ferrari meg akart szerezni a Red Bull Racing csapatától. Az energiaital-gyárosok tanácsadója, Helmut Marko a Bild című napilapnak nyilatkozva elmondta, az olasz több mérnökükre is szemet vetettek az elmúlt időszakban.

A szakember elmondta, a maranellói gárda igenis irigykedve tekint a Red Bull csapatára, hiszen az osztrák istálló rendkívüli csapatszellemről tett tanúbizonyságot a 2010-es szezon hajrájában.

Marko elmondta, a Ferrari több mérnököt szeretett volna leigazolni a csapatból, ők azonban úgy döntöttek, nem fordítanak hátat a címvédő alakulatnak.

„A Ferrari komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy megszerezze szakembereinket” – mondta a Red Bull tanácsadója.

„Viszont mindenki maradt a fedélzeten. Ez fontos, mivel egyedülálló csapatszellem uralkodik a csapaton belül és úgy érzem, a Ferrari szeretné ezt a magáénak tudni.”

Mint arról korábban beszámoltunk, a Red Bull a tervek szerint február 1-jén viszi pályára először a vadonatúj, RB7-es versenygépet Valenciában. Marko elmondta, optimistán várja a ’roll-out’-ot, hiszen az új modell a tavalyi – világbajnok – konstrukció továbbfejlesztett változata.

„Minden percre szükségünk lesz ahhoz, hogy időben elkészüljünk az új autóval és pályára vigyük azt február 1-jén Valenciában.”

„De optimistává tesz, amit eddig láttam belőle. Főtervezőnk, Adrian Newey egy univerzális géniusz. Ő az ász a kezünkben a riválisokkal szemben. Persze nekik is vannak szakembereik, de Adrian mindenhez ért.”

„A 2011-es versenygép nem lesz forradalmian új, sokkal inkább egy evolúciója lesz az előző modellnek. Tehát meglehetősen alacsony a hiba lehetősége.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS