Friss hírek

A Ferrari szerint elhanyagolható lesz a különbség az F1-es motorok között 2022-ben

„Elhanyagolható” különbség lesz 2022-ben a Forma-1-es motorok között – erre számít a Ferrari csapatát irányító Mattia Binotto, aki az istálló többi tagjával együtt gőzerővel dolgozik azon, hogy a Scuderia visszatérjen a győztesek útjára.

A Ferrari tavaly története egyik leggyengébb idényét produkálta az F1-ben, az idei évre pedig jelentősen áttervezte V6-os erőforrását. A motorszabályok nem változnak 2022-re, a versenyautók azonban teljesen átalakulnak, a Ferrarinál pedig több más csapathoz hasonlóan már a jövő évre fókuszálnak.

2022-ben a V6-os hibrid erőforrások kilencedik szezonjukat kezdik meg a Forma-1-ben, a jelenlegi motorérában pedig a Mercedes mostanáig verhetetlennek bizonyult. A német gyártó előnye a kezdeti években jelentős volt, mostanra azonban a rivális gyártóknak sikerült valamelyest felzárkózniuk.

Tavalyhoz képest a Ferrari is nagyot lépett előre, bár a becslések szerint még lemaradásban van riválisaihoz képest. Mattia Binotto csapatfőnök ezzel együtt azt mondja, helyes döntés volt, hogy 2022-re befagyasztották a motorfejlesztéseket.

„Annak oka, hogy beleegyeztem a 2022-es befagyasztásba, hogy véleményem szerint akkor, egy év múlva már valahogy megfelelően konvergálni fognak a motorteljesítmények a gyártók között” – mondta Binotto a RaceFans című lapnak. „Már most látjuk, hogy ez történik, és szerintem egy év múlva már megfelelően konvergálódnak a teljesítmények.”

A Ferrari csapatfőnöke ugyanakkor nem azt várja, hogy a négy gyártó, a Mercedes, a Red Bull, a Renault és a Ferrari pontosan ugyanazon a szinten lesz a következő szezon elején.

„A konvergálódás azt jelenti, hogy lesz egy bizonyos delta az erőforrások között, ami annyira elhanyagolható lesz, hogy a versengés a kasztnikon múlik. Ha pedig megtörténik ez a kiegyenlítődés, egyszerűen meg kell bizonyosodnunk arról, hogy mindenki a következő, 2025-ös erőforrásra költi a saját pénzét. A lényeg, hogy elkerüljünk egy túlzott költési periódust, miközben már az új erőforráson kell gondolkodnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!