A Ferrari szerint Perez nagyszerű karriert futhat be

Stefano Domenicali, a forma-1-es Ferrari csapatfőnöke úgy véli, a Sauber újonca, Sergio Perez kiváló karriert futhat be a királykategóriában.


Stefano Domenicali, a forma-1-es Ferrari csapatfőnöke úgy véli, a Sauber újonca, Sergio Perez kiváló karriert futhat be a királykategóriában.

A mexikói tehetség csütörtökön vezethette a Scuderia 2009-es versenyautóját Fioranóban, a Magyar Nagydíjat megelőzően pedig lapunknak úgy nyilatkozott, izgatottan várja a lehetőséget, mely egyúttal fontos lépés is lesz karrierjében.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, a Sauber versenyzője sokat fejlődött az idei évben, és mindene megvan ahhoz, hogy szép karriert fusson be.

„Azt hiszem, Sergiónak jó esélye van arra, hogy nagyszerű pályafutása legyen a Forma-1-ben” – mondta a szakember.

„Nagy alázattal végzi a munkáját és sokat fejlődött a szezon kezdete óta. Mint bizonyára tudják, Sergio tagja a Ferrari versenyzői akadémiájának, és azt hiszem, nagyszerű idényt teljesít. A teszt része annak a programnak, melyet az akadémia versenyzői számára írtunk ki.”

A csapat autóját tesztelheti egyébként a GP2-es sorozatban versenyző Jules Bianchi is, és lapértesülések szerint neki is jó esélye van arra, hogy 2013-ban az olasz istálló színeiben versenyezzen, amennyiben Felipe Massa nem hosszabbítja meg jövőre lejáró kontraktusát.

„Ez egy nagyon érdekes teszt lesz, hiszen Jules Bianchi és Sergio Perez egymás ellen fog pályára hajtani” – fogalmazott még korábban Luca Baldisserri, az akadémia vezetője.

„Úgy gondolom, mindketten rendkívül motiváltak, az alkalom pedig tökéletes lesz ahhoz, hogy gondosan kiértékeljük mindkettejüket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!