Friss hírek

A Ferrari szerint Raikkönen már készül a visszavágásra

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz alakulat egyáltalán nem aggódik Kimi Raikkönen teljesítménye miatt, aki az elmúlt versenyeken rendre alulmaradt csapattársával szemben, és április óta nem szerzett futamgyőzelmet.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz alakulat egyáltalán nem aggódik Kimi Raikkönen teljesítménye miatt, aki az elmúlt versenyeken rendre alulmaradt csapattársával szemben, és április óta nem szerzett futamgyőzelmet.

A bajnoki címvédő immáron nyolc verseny óta nem tudott felállni a dobogó legmagasabb fokára, és az elmúlt futamokon rendre alulmaradt Massával szemben, aki eddig kétszer annyi győzelmet aratott, mint Raikkönen az idei évben.

A brazil pilóta a pole pozíciók tekintetében is veri csapattársát, ugyanis míg ő négy, addig Kimi két rajtelsőséggel büszkélkedhet, és az elmúlt versenyeken egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt Massával az első körökben.

Hirdetés
 

Raikkönen számára még ennél is borzalmasabban végződött a hétvége Valenciában, ugyanis miután elütötte szerelőjét a boxban, nem sokkal a futam vége előtt felrobbant motorja, így a verseny feladására kényszerült.

A finn pilóta ezzel visszacsúszott a bajnokság harmadik helyére, és jelenleg 13 pontos a lemaradása a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben.

Azonban a nehézségek ellenére Domenicali elmondta, a Ferrari teljes mértékben Raikkönen mögött áll, és hozzátette, hogy továbbra is hisz a finn versenyző képességeiben.

“Könnyű, mikor a dolgok jól mennek, mert akkor a körülötted lévők megpacskolják a válladat, és folyamatosan azt hangoztatják, te vagy a legjobb, te vagy a legjobb, ám mikor hirtelen nehéz helyzetbe kerülsz, azon veszed észre magad, hogy mindenki rád mutogat” – mondta Domenicali az Európa Nagydíj után.

“Ő a világbajnok, mi pedig egy csapat vagyunk, és természetesen a csapat összes tagját támogatni fogjuk, különösen Kimit, mert teljes mértékben bízunk benne. Ilyen nehéz helyzetben a csapatnak együtt kell maradnia. Nem rendült meg a bizalmunk versenyzőnkben, és biztosak vagyunk benne, hogy vissz fog térni, és egészen a szezonzáróig harcban lesz a bajnoki címért.”

“Egy versenyzőnek először magába kell néznie, és meg kell értenie, mi megy jól, és mi megy rosszul. Mi is mindent megteszünk annak érdekében, hogy megértsük, min tudnánk javítani, hogy segítsünk neki, mert ahogy azt már mondtam, egy csapatként dolgozunk együtt a siker érdekében.”

“Ahogy azt már említettem, biztos vagyok benne, hogy teljes mértékben elkötelezett a csapat iránt, és egészen a végéig harcban lesz a bajnoki címért, mert ő is és mi is meg akarjuk mutatni, hogy ő a bajnok, higgyenek nekem” – tette hozzá a Ferrari csapatvezetője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!