Friss hírek

A Ferrari szerint revolúcióra van szükség az F1-ben

A Ferrari új csapatfőnöke, Maurizio Arravabene szerint komoly revolúcióra van szükség a szabályok tekintetében 2017-re, ha a Forma-1 nem akar több rajongót elveszíteni.


A Ferrari új csapatfőnöke, Maurizio Arravabene szerint komoly revolúcióra van szükség a szabályok tekintetében 2017-re, ha a Forma-1 nem akar több rajongót elveszíteni.

Niki Lauda, a háromszoros F1-es világbajnok nyilatkozott úgy nemrég, mindent meg kell tenni azért, hogy néhány éven belül visszatérjenek a több mint 1000 lóerős versenyautók a Forma-1-be, Arrivabene pedig szintén azt mondja, gyökeres változásokra van szükség.

Hirdetés
 

„Olvastam, amit barátunk, Niki mondott: ő abszolút osztályelső, miközben én négy padsorral hátrébb ülök. Viszont osztom a véleményét azzal kapcsolatban, hogy a Forma-1-nek látványosabbnak kell lennie, és úgy gondolom, hogy sajnos már megtörtént, hogy a királykategória rajongók elvesztését kockáztatta” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

A Forma-1 elöljárói a múlt héten ismét összeültek, hogy a jövőbeli szabályokról egyeztessenek, a csapatfőnökök pedig várhatóan február elején ismét tárgyalóasztalhoz ülnek majd.

„2017-re olyan autókat szeretnék látni, melyek elvarázsolják a rajongókat, olyanokat, melyekkel jobban azonosulni tudnak és esztétikailag is vonzóbbak, és talán olyan hangosak, hogy az ember haja is égnek áll – mint egy heavy metal banda.”

„Pontosan ilyenek voltak, amikor még Niki is versenyzett, és amikor én lelkes rajongó voltam az állójegyemet szorongatva. Mindazonáltal nem gondolom, hogy egy szimpla evolúció elég lenne. Igazi revolúcióra van szükség, szignifikáns és radikális változásokkal.”

„Ez alatt több lóerőt, nagyobb sebességet értek, nem feltétlenül az által, hogy több üzemanyagot használjunk, de határozottan alkalmazva a költségcsökkentést az olyan komponensekre, melyek nem érdeklik a közvéleményt.”

Arrivabene hozzátette, véleménye szerint a Forma-1-es versenyzőket is közelebb kellene hozni a hétköznapi rajongókhoz.

„Talán a csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatót, vagy a csapatok bemutatását a versenyhétvégéken a pályán kívül, nyilvános helyen kellene tartani. A versenyeket rendező városok biztosíthatnának egy helyszínt a versenyzők és az autók bemutatására egy jól szervezett esemény keretében.”

„Rajtunk múlik, hogy valami jobbat nyújtunk-e, és mihamarabb kialakítunk egy új formulát. Tudom, hogy általában nem így mennek a dolgok, de egy globális szavazás az interneten és a TV-társaságok révén tiszta képet adhatna arról, mit is akarnak az emberek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!