A Ferrari szigort és átláthatóságot követel az FIA-tól a Red Bull ügyében - F1VILÁG.HU

A Ferrari szigort és átláthatóságot követel az FIA-tól a Red Bull ügyében

HIRDETÉS
Rendkívül határozott fellépést és teljes transzparenciát vár a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a gyanúba keveredett Red Bull-lal kapcsolatban a Ferrari Forma-1-es csapata.
BARCELONA, SPAIN - MAY 21: The car of Second placed qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing is pictured in parc ferme next to the cars of Pole position qualifier Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Third placed qualifier Carlos Sainz of Spain and Ferrari during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 21, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ahogyan arról az F1Világ pénteken már beszámolt, a feltételezések szerint az Aston Martin és a Red Bull csapata túllépte a Forma-1-es csapatok számára kötelezően meghatározott éves költési limitet – utóbbi istálló ráadásul a hírek szerint jelentős mértékben, így akár komoly szankciókra is számíthat.

Bár Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnök állítja, nem tud erről, a Mercedest irányító Toto Wolff szerint nyílt titok az F1-es paddockban, hogy a szóban forgó istálló túlköltekezett. Az FIA pénteken közleményben reagált az ügyre, és várhatóan a jövő héten tesz bejelentést.

Most a Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies vázolta fel az olasz istálló álláspontját – azt mondja, szigorú fellépést várnak az FIA-tól. 

„Ez egy nagyon komoly ügy, ezért szigorú fellépést és teljes átláthatóságot várunk az FIA-tól – a szervezettől, melyben 100 százalékig megbízunk” – mondta a szakember a Sky Sport Italiának. „Ha ez igaz, akkor messzemenő következményei lesznek. Nagyon komolyan vesszük ezt az ügyet, és határozott fellépést várunk az FIA-tól.”

„Az FIA viszont az elmúlt hónapokban nagyon határozottan lépett fel, így teljes mértékben támaszkodunk rájuk. Átlátható versengést akarunk olyan szabályokkal, melyek mindenkire ugyanúgy vonatkoznak.”

Mekies hozzátette, a büntetés kiszabása előtt nagyon fontos lesz meghatározni, milyen mértékű szabályszegés történt.

„Most a legfontosabb annak meghatározása, hogy a költségvetésre vonatkozó felső határt milyen mértékben léphették túl, és ennek milyen következménye lehetett 2021-re, 2022-re és 2023-ra vonatkozóan. Ám azt, hogy túllépték-e a felső határt, a legszigorúbban kell ellenőrizni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!