Friss hírek

A Ferrari szigort és átláthatóságot követel az FIA-tól a Red Bull ügyében

Rendkívül határozott fellépést és teljes transzparenciát vár a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a gyanúba keveredett Red Bull-lal kapcsolatban a Ferrari Forma-1-es csapata.

Ahogyan arról az F1Világ pénteken már beszámolt, a feltételezések szerint az Aston Martin és a Red Bull csapata túllépte a Forma-1-es csapatok számára kötelezően meghatározott éves költési limitet – utóbbi istálló ráadásul a hírek szerint jelentős mértékben, így akár komoly szankciókra is számíthat.

Bár Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnök állítja, nem tud erről, a Mercedest irányító Toto Wolff szerint nyílt titok az F1-es paddockban, hogy a szóban forgó istálló túlköltekezett. Az FIA pénteken közleményben reagált az ügyre, és várhatóan a jövő héten tesz bejelentést.

Hirdetés
 

Most a Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies vázolta fel az olasz istálló álláspontját – azt mondja, szigorú fellépést várnak az FIA-tól. 

„Ez egy nagyon komoly ügy, ezért szigorú fellépést és teljes átláthatóságot várunk az FIA-tól – a szervezettől, melyben 100 százalékig megbízunk” – mondta a szakember a Sky Sport Italiának. „Ha ez igaz, akkor messzemenő következményei lesznek. Nagyon komolyan vesszük ezt az ügyet, és határozott fellépést várunk az FIA-tól.”

„Az FIA viszont az elmúlt hónapokban nagyon határozottan lépett fel, így teljes mértékben támaszkodunk rájuk. Átlátható versengést akarunk olyan szabályokkal, melyek mindenkire ugyanúgy vonatkoznak.”

Mekies hozzátette, a büntetés kiszabása előtt nagyon fontos lesz meghatározni, milyen mértékű szabályszegés történt.

„Most a legfontosabb annak meghatározása, hogy a költségvetésre vonatkozó felső határt milyen mértékben léphették túl, és ennek milyen következménye lehetett 2021-re, 2022-re és 2023-ra vonatkozóan. Ám azt, hogy túllépték-e a felső határt, a legszigorúbban kell ellenőrizni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari szigort és átláthatóságot követel az FIA-tól a Red Bull ügyében
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!