A Ferrari tesztelheti először a Pirelli széles abroncsiat

A Ferrari lesz az első csapat, amely kipróbálhatja a Pirelli szélesebb abroncsait, amik a következő idényben mutatkoznak majd be a Forma-1-ben.


A Ferrari lesz az első csapat, amely kipróbálhatja a Pirelli szélesebb abroncsait, amik a következő idényben mutatkoznak majd be a Forma-1-ben.

Míg az eddigi tesztek kizárólag a lehetséges keverékek kiválasztására fókuszáltak, a jövő évi gumik pályatesztje augusztus 2-án veszi majd kezdetét a Ferrari tesztpályáján, Fioranóban.

A 2015-ös versenygépet (SF15-T) átalakítják, hogy a felfüggesztés megfeleljen a szélesebb abroncsoknak, és illeszkedjen az új specifikációhoz.

Az autóra különböző aerodinamikai elemek is felkerülnek, szoknyák és szárnyak, melyek által generált extra leszorítóerővel próbálják majd meg szimulálni azt a köridőcsökkenést (egyesek szerint akár 5 másodperc is lehet), amit a módosított szabályoktól várnak 2017-től.

A Ferrari, a Red Bull és a Mercedes között fennálló egyezség értelmében a teszten nem lehet olyan dimenzióju szárnyakat használni, amiket a jövő évi szabályok követelnek majd meg, hogy a gumiteszttel az adott csapat ne kerülhessen előnybe a többiekkel szemben.

Az olasz alakulat egyelőre még nem döntötte el, ki fogja vezetni az autót a teszten, de nem valószínű, hogy Sebastian Vettel vagy Kimi Räikkönen ül majd volán mögé, hiszen a nyári szünetben szabadságon lesznek.

A Ferrari tesztjét követően a Red Bull lesz a következő csapat, amely tesztelheti az új gumikat Mugellóban, néhány nappal később, míg a Mercedes fejezi be a munkálatokat egy még meg nem nevezett helyszínen.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!