Friss hírek

A Ferrari tisztázta Schumacher szerepét

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo megerősítette, hogy egykori versenyzőjüknek, Michael Schumachernek továbbra sincsen felelős szerepe a csapaton belül, mindössze tanácsadóként tevékenykedik az olaszoknál.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo megerősítette, hogy egykori versenyzőjüknek, Michael Schumachernek továbbra sincsen felelős szerepe a csapaton belül, mindössze tanácsadóként tevékenykedik az olaszoknál.

2006-os visszavonulása óta, a sport hétszeres világbajnoka több futamon is feltűnt a Ferrarinál, ahol jelenleg is f1-es tanácsadóként tevékenykedik, illetve az utcai autók fejlesztésében segédkezik.

Schumacher az idei évben elkísérte csapatát az első két versenyre, ahol az olaszok két nagy stratégiai baklövést is elkövettek, ami az ausztrál futamon Massa, a malájon pedig Raikkönen versenyét tette tönkre.

Sokan Schumachert okolták és őt tartották felelősnek a történtekért, de a Ferrari elnöke, aki ellátogatott a hétvégi versenyre Bahreinbe, védelmébe vette egykori versenyzőjét, és a riporterek előtt tisztázta Schumacher szerepét.

“Michael a családunk része. Michael a történelmünk része. Michael kiváló kapcsolatot ápol jelenlegi csapatvezetőnkkel, Stefano Domenicalival, és ezután is ötleteket, javaslatokat fog adni, mint tanácsadó – se több, se kevesebb” – mondta di Montezemolo.

“A tavalyi évben is ellátogatott néhány versenyre, és idén is ezt tette a szezon elején. Azonban továbbra sincs felelős szerepe a csapaton belül, mert nincs ideje arra, hogy Maranellóban tartózkodjon. A sajtó egy kicsit felfújja ezt a dolgot, hiszen Michael pozíciója a kezdetek óta teljesen világos.”

Schumacher már korábban elárulta, hogy felajánlották neki, hogy legyen Jean Todt utóda, és vezesse az olasz alakulatot, ám ő azt visszautasította. A Ferrari elnöke is megerősítette ezt, és hozzátette, személy szerint nagyon csalódott volt, mikor a legenda visszautasította ajánlatát.

“Mikor Michael abbahagyta (a versenyzést), megkérdeztem tőle, hogy akar-e menedzser lenni. Akar-e egy évig Jean Todt jobb kezeként dolgozni, majd átvenni tőle a vezetést. Feltettem neki a kérdést, hogy igen, avagy sem. Ő erre nemmel válaszolt” – árulta el di Montezemolo.

“Sajnálom, mert szerintem Michaelnek nagyon jó a mentalitása, azonban megértem, hogy az élete most teljesen más. Szóval mondtuk neki, hogy miért nem kísér el minket néhány versenyre. Azonban leginkább az utcai autók fejlesztésével foglalkozik. Rengeteg munkája van a Scuderia Californiában, és kiváló kapcsolatot ápol a technikai szakembereinkkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!