Verstappen vs. Ocon

A Ferrari tovább vizsgálja, mi okozta Vettel balesetét

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
A Ferrari folytatja a vizsgálatokat azzal kapcsolatban, hogy mi okozta Sebastian Vettel szerdai balesetét a barcelonai F1-es teszten.

Vettel a szerdai tesztnap délelőttjén körözött a Ferrarival, amikor elvesztette irányítását az autó felett, és a gumifalba csapódott. A német szerencsére nem sérült meg, azonban a csapat tesztnapját teljesen felborította az incidens: Charles Leclerc csak egy installációs kört tudott teljesíteni délután. 

Az esetet követően megállapították, hogy egy külső tárgy okozott sérülést Vettel felnijén, emiatt történt az ütközés. Mattia Binotto, az istálló csapatfőnöke szerint csak egy „nagyon szerencsétlen szituáció” eredménye az, ami történt, de további vizsgálatokat végeznek annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan mi volt a probléma. 

„Minden adatot megnézünk, hogy megértsük a probléma eredetét és okát” – mondta a szakember. 

„Azt gondoljuk, hogy a gond a felni meghibásodásából eredhetett, amit egy külső tárgy okozott, miközben köröztünk a pályán.”

„Azt hiszem, ez egy nagyon szerencsétlen szituáció volt” – folytatta Binotto. „Részünkről ez a legjobb magyarázat, amit eddig találtunk, de meg akarunk bizonyosodni erről, és mélyebben megvizsgáljuk az adatokat, hogy feltérképezzük azokat a problémákat, amelyek potenciálisan előfordulhatnak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek