A Ferrari továbbra is reálisan látja esélyeit - F1VILÁG.HU

A Ferrari továbbra is reálisan látja esélyeit

A Ferrari sportigazgatója, Stefano Domenicali elmondta, az olasz alakulatnak továbbra is keményen kell dolgoznia, noha a hétvégén megrendezett Francia Nagydíjon fölényes győzelmet aratott a McLaren felett.

A Ferrari sportigazgatója, Stefano Domenicali elmondta, az olasz alakulatnak továbbra is keményen kell dolgoznia, noha a hétvégén megrendezett Francia Nagydíjon fölényes győzelmet aratott a McLaren felett.

Kimi Raikkönen ismét visszatért a csúcsra, és a Ferrari a tavalyi Német Nagydíj óta első kettős győzelmét aratta Magny-Cours-ban, ahol a McLaren gyengélkedése miatt, nem volt ellenfele.

A Ferrari duója majd fél perccel előzte meg a harmadik helyen befutó Hamiltot. Mindezek ellenére Domenicali elmondta, csapata nem szállt el a hétvégén látottaktól, és tisztában van vele, hogy minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, ha az élen szeretne maradni.

“Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a hétvégi versenyből, mert Hamilton ismét más stratégián volt, és a nagy forgalom miatt csak mögöttünk futott célba” – mondta a Ferrari szakembere. “Ahogy azt már korábban is mondtam, fontos, hogy mindig a jelenre koncentráljunk, mert minden verseny más. Láthattuk, hogy Alonso mennyit küszködött a középmezőnyben, mert forgalomban autózott, így nem szabad túlbecsülnünk azt, hogy harminc másodpercet adtunk Hamiltonnak.”

“Természetesen örülünk a kettős győzelemnek, mert sikerült tíz pontot faragnunk hátrányunkból a konstruktőrök versenyében, és már nagyon kellett ez a győzelem. Közelebb kerültünk hozzájuk (McLaren), aminek nagyon örülök. Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy a különbségek nem mindig tükrözik a valóságot, ami különösen igaz volt a futam utolsó etapjára. Ez volt motorjaink második versenye, így még megnyugtatóbb, hogy probléma nélkül teljesíteni tudtuk a távot.”

A Ferrari – kettős győzelme ellenére – 25 ponttal van lemaradva a McLaren mögött a konstruktőrök versenyében, míg Massa és Raikkönen 17, illetve 22 pontos hátrányban követi a listavezető Hamiltont az egyéni bajnokságban. Éppen ezért Domenicali figyelmeztetett, a Ferrarinak keményen kell hajtania az év hátralévő részében, ha be akarja hozni lemaradását, és harcba szeretne szállni a bajnoki címért 2007-ben.

“Kétségtelen, hogy agresszívan kell fejlesztenünk, és mindemellett nem szabad hibáznunk, mert több pontot nem veszíthetünk. Mindez része az autósportnak, és a munkánknak. És talán a nyomás alatt többet tudunk kihozni magunkból. A hétvégén pontokat veszítettek (McLaren) velünk szemben, és ez lesz a célunk Silverstone-ban is. Mikor a különbség már kisebb lesz köztünk, akkor biztos vagyok benne, hogy mindkét fél stratégiája változni fog. Egy biztos, agresszívan kell támadnunk, máskülönben nem lesz esélyünk a végső győzelemre” – fejezte be mondandóját a Ferrari szakembere.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!