A Ferrari türelmet kér rajongóitól - F1VILÁG.HU

A Ferrari türelmet kér rajongóitól

HIRDETÉS

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry biztos abban, hogy Fernando Alonso bejutott volna a Q3-ba, ha nem csúszik ki a második etapban és nem kell feladnia az időmérőt Ausztráliában.


A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry biztos abban, hogy Fernando Alonso bejutott volna a Q3-ba, ha nem csúszik ki a második etapban és nem kell feladnia az időmérőt Ausztráliában.

A szakember azonban hozzátette, hogy a spanyol versenyző a negyedik sornál előrébb akkor sem igen kerülhetett volna, ugyanis egyelőre szenvednek, legalábbis ellenfeleikhez képest.

„Semmi kétség afelől, hogy egy nagyon nehéz időmérő volt a mai” – mondta. „Véleményem szerint Fernando (aki a 12. lett) az utolsó etapba is bekerülhetett volna a kicsúszása nélkül, feltételezve, hogy ugyanolyan jól megy, mint korábban, de nem hiszem, hogy a negyedik sornál előrébb kerülhettünk volna.”

Alonso csapattársa, Felipe Massa még gyengébben teljesített, a brazil pilóta csak a 16. helyről vághat neki a holnapi megmérettetésnek, ami szintén megerősíti, hogy valóban szenved a Ferrari.

A csapat vezetője, Stefano Domenicali azonban nyugalomra inti a rajongókat, és arra bíztatja őket, hogy bízzanak a Ferrariban.

„Mindenki izgatottan várta ezt az egyórás edzést, hogy megértse, miként is alakulnak az erőviszonyok: tudtuk, hogy kemény lesz számunkra és ez be is igazolódott” – mondta.

„Megértem, hogy jelenleg csalódottak a rajongóink, de arra kérem őket, hogy legyenek óvatosak mielőtt még leírnának minket és véleményt alkotnának rólunk, hiszen még semminek sincs vége.”

„Higgadtnak és koncentráltnak kell maradnunk. Rengeteg munkánk van, és mérnökeink tisztában vannak ezzel. Az idei szezon nagyon hosszú lesz, ahogy a holnapi verseny is hosszú és kemény lesz. A rajthelyezéseinket tekintve reális cél az számunkra, hogy mindkét autónkat pontszerző helyen hozzuk célba.”

„Mint mindig, most is a legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani.”

Hirdetés

Fry biztos abban, hogy a Ferrari sokkal jobb teljesítményt fog nyújtani a versenyen, mint az időmérőn.

„Bízzunk abban, hogy a hosszú etapok alatt valamelyest jobb lesz az autónk teljesítménye és megpróbáljuk kihasználni azt a tényt, hogy Fernandónak nem kevesebb, mint négy szett új gumija van, míg Felipének kettő” – magyarázta.

„Nem lehet mit tenni a versenyzőink pozícióival, de a legjobbat fogjuk nyújtani. Minden eddiginél keményebben dolgozunk, hogy gyorsabbá tegyük az F2012-es modellt, és megpróbáljuk a lehető leghamarabb lecsökkenteni a köztünk illetve az élmenők közti különbséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!