A Ferrari új aero csomaggal készül a következő tesztre

A Ferrari technikai igazgatója, Aldo Costa megerősítette, csapata már javában dolgozik az F60 vadonatúj aerodinamikai csomagján, amit a tervek szerint a március elején megrendezésre kerülő teszten pályára is visz Jerezben.

A Ferrari technikai igazgatója, Aldo Costa megerősítette, csapata már javában dolgozik az F60 vadonatúj aerodinamikai csomagján, amit a tervek szerint a március elején megrendezésre kerülő teszten pályára is visz Jerezben.

Az olasz gárda ma fejezi be nyolcnapos tesztprogramját Bahreinben, ahol az elmúlt héten az erős szél miatti homokvihar igencsak keresztülhúzta a résztvevők számításait.

A héten viszont már jobb idő fogadta a csapatokat, és a munka tovább folytatódott, bár a Ferrari háza táján nem volt minden a legnagyobb rendben, ugyanis Raikkönent a KERS hűtőrendszerének, Massát pedig a váltó meghibásodása hátráltatta.

Costa azonban úgy érzi, csapata jól halad a munkával, és az elmúlt napokban előjött problémákkal sincsen semmi probléma, hiszen megesik az ilyen az új elemekkel, nem is beszélve arról, hogy inkább most, mint a versenyeken jöjjenek elő a gyermekbetegségek.

A szakember továbbá azt is elmondta, hogy a héten inkább a beállításokra és a különböző megoldásokra helyezték a fő hangsúlyt, az új aerodinamikai csomag pedig már készül, és a tervek szerint már a következő teszten pályára vihetik Jerezben.

“Egy standard aerodinamikai csomagot használtunk a héten Bahreinben, mindössze apró frissítésekkel: a teljes csomagot először a következő teszteken vetjük majd be Jerezben és Barcelonában, ahol befejezzük a felkészülésünket a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra” – mondta Costa a csapat hivatalos weboldalán.

“Viszont addig is ki kell aknáznunk a szabályok adta lehetőségeket a teszteken, már ami a megbízhatóság, és a teljesítmény javítását illeti. Azonban nem kizárt, hogy lesznek még problémáink, hasonlóak, mint az elmúlt napokban voltak a KERS vadonatúj elemeivel, vagy azokkal a kísérletekkel, amiket a váltóval végeztünk el.”

Costa azt is elmondta, hogy a Ferrari jól halad hibrid rendszerének fejlesztésével, bár arról nem beszélt, használni fogják-e azt az első versenyen Melbourne-ben.

“Ami a KERS rendszert illeti, azt kell mondanom, hogy elégedettek vagyunk az eddig látottakkal, bár még rengeteg munka áll előttünk” – tette hozzá a szakember.

A következő kollektív tesztprogram – ahol először nézhet egymással farkasszemet a Ferrari és a McLaren idei autója – március elsején veszi kezdetét a spanyolországi Jerezben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS