A Ferrari új ügyvezetője elárulta, döntöttek-e Räikkönenről - F1VILÁG.HU

A Ferrari új ügyvezetője elárulta, döntöttek-e Räikkönenről

HIRDETÉS
Fotó: Hungaroring Media

A Ferrari új ügyvezetője, Louis Camilleri az Olasz Nagydíjon úgy nyilatkozott, még nem született döntés Kimi Räikkönen jövőjével kapcsolatban.

Régóta keringenek a pletykák arról, hogy mi lesz jövőre Räikkönen sorsa, marad-e a finn a Forma-1-ben, a Ferrarinál, esetleg más csapathoz szerződik, vagy végleg búcsút int a száguldó cirkusznak.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Ferrari lecserélheti Räikkönent 2019-ben, és helyére a fiatal Charles Leclercet ültethetik – ennek egyik oka a Sauber-pilóta idei remeklése, a másik ok pedig az volt, hogy állítólag nem teljesen voltak elégedettek a finn szereplésével.

Csütörtökön mindkét Ferrari-pilóta hivatalos volt a sajtótájékoztatóra, ezért joggal lehetett arra számítani, hogy az olaszok hazai nagydíjukon nagy bejelentést tesznek. Räikkönen azonban az ezzel kapcsolatos kérdésre csak annyit válaszolt, hogy még nem tudja, mi lesz vele 2019-ben, de lehet, hogy Monzában történni fog egy bejelentés.

Egyelőre semmi nem történt, azonban a pályán megjelent a Ferrari új ügyvezetője, Camilleri, aki úgy nyilatkozott, hogy még nem született döntés Räikkönennel kapcsolatban.

„Még nem döntöttünk. Amikor meghozzuk ezt a döntést – és nincs határidőnk – akkor ti lesztek a másodikak, akik tudni fognak róla.”

„Jól ismerem Kimit. Ő egy remek barát, és régóta nálunk van. A döntéshozatal pedig csapatszinten történik majd. Maurizio, a csapatfőnök fogja a végleges döntést meghozni, ő és én megbeszéljük, és ha ez megvan, akkor eláruljuk.”

Leclerc mellett Alonso is felmerült lehetséges opcióként, azonban Camilleri cáfolta ezen híreket: „Tudomásom szerint nem állunk kapcsolatban vele. Még csak négy hete vagyok itt, de nem hiszem, hogy megkerestük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!