Friss hírek

A Ferrari újra a fordított rajtrács mellett kampányol

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto örömmel hallja, hogy a száguldó cirkusz vezetősége fontolgatja a sprintfutamos formátum néminemű átalakítását.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Ross Brawn az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában azt mondta, az idei szezont követően igyekeznek majd tanulni a három sprintfutamos hétvégén látottakból, és megpróbálnak javítani a formátumon.

Nem kizárt, hogy 2022-től a pénteki időmérő már nemcsak a sprintfutam, hanem a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről is dönt majd, így a szombati sprint egy különálló esemény lehetne.

Felmerült továbbá az is, hogy szombatonként több pontot osszanak majd a sprintfutamon jó eredményeket elérő versenyzőknek.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nyitottan áll hozzá a javaslatokhoz, és reméli, akár a fordított rajtrács is terítékre kerülhet.

„Nagyon örülök, hallottam néhány különböző javaslatot a versenyzőktől” – mondta Binotto. „Azt gondolom, egy szombati miniverseny érdekes lehet a bajnoki pontverseny fordítottjának megfelelő rajtráccsal, mint ahogy bármilyen elképzelés. De azt gondolom, még túl korai erről ítélkezni és dönteni.”

Tavaly egyébként felmerült néhány futam esetében a fordított rajtrács ötlete, a Mercedes azonban akkor megvétózta a javaslatot.

Binotto az elmúlt években többször fogalmazott úgy, ők támogatnának egy fordított rajtrácsos formátumot, szerinte a látvány szempontjából sem lenne utolsó, ha az élmenők alkalmanként a mezőny végéről rajtolnának.

„Szerintem a show és a látvány szempontjából érdekes lehet. Még a miniversenyes formátummal kapcsolatos értekezések elején mi Ferrariként javasoltuk ezt. Mert bármilyen pozíciót is foglalsz el a tabellán, extra látványt kínál, és ez fontos a rajongóink számára. Fontos a szórakoztatás szempontjából, amit az F1 kínálhat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!