A Ferrari versenyzőit kritizálja Ralf Schumacher - F1VILÁG.HU

A Ferrari versenyzőit kritizálja Ralf Schumacher

A korábbi Forma-1-es versenyző, Ralf Schumacher szerint a Ferrari idén sem lesz képes arra, hogy megszorongassa a Red Bull csapatát — részben azért, mert versenyzői nem nyújtanak elég következetes teljesítményt.
Carlos Sainz Charles Leclerc

A maranellói gárda tavaly a 3. helyen zárta a konstruktőrök versenyét, miután nemcsak a Red Bull-lal, hanem a Mercedesszel szemben is alulmaradt. Pilótái, Charles Leclerc és Carlos Sainz mondhatni egy szinten teljesítettek, Ralf Schumacher szerint azonban a két versenyző túl sokszor követett el hibákat, ez pedig a folytatásban is megnehezítheti a maranellóiak dolgát.

„Egyik versenyző esetében sem tudhatjuk soha, mit fognak csinálni” — mondta a német. „Van, hogy vezetik a versenyt, aztán kipördülnek vagy összetörik az autót. Nem egymással ütköznek, de buta hibákat vétenek, ami nagyon gyakran meglep engem.”

A volt Forma-1-es pilóta ugyanakkor úgy látja, Fred Vasseur csapatfőnök érkezése jót tett az istállónak tavaly, mindenesetre nem a Ferrarit tartja a Red Bull legfőbb kihívójának.

„Azt gondolom, Fred eddig nagyszerű munkát végzett, látszik, hogy a csapat egy kicsit jobban összerázódott, kevesebbet hibáznak, nagyon jó bokszkiállásokat abszolválnak. De jelenleg nem őket tartom a legnagyobb ellenfélnek. Persze lehet, hogy tévedek.”

„Az első teszten, vagy az első két versenyen kiderül, utána már könnyebb lesz megítélni a helyzetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!