Friss hírek

A Ferrari vezetése nem hitt a szemének

A Ferrari vezérkara boldogan nyilatkozott a szezonzáró Brazil Nagydíjat követően, ahol Kimi Raikkönen nem kis meglepetést okozva csapatának, megszerezte a bajnoki címet, miután riválisai végig küszködtek.

A Ferrari vezérkara boldogan nyilatkozott a szezonzáró Brazil Nagydíjat követően, ahol Kimi Raikkönen nem kis meglepetést okozva csapatának, megszerezte a bajnoki címet, miután riválisai végig küszködtek.

“Nem számítottam erre, jóllehet a remény hal meg utoljára” – mondta a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, miután Kimi Raikkönen fantasztikus vezetést bemutatva, megnyerte a bajnokságot a hétvégi Brazil Nagydíjon.

“Soha nem felejtjük el, hogy a Kínai Nagydíj előtt és a Japán Nagydíj után Kimi tizenhét ponttal volt lemaradva a bajnokság élén álló Hamilton mögött, miközben már csak két verseny volt hátra az idei szezonból. Ez is mutatja, hogy milyen komoly feladat előtt álltunk, és honnan értünk fel a csúcsra” – mondta a csapatfőnök, Jean Todt.

Hirdetés
 

“Azonban nagyon boldog vagyok, mert a csapat kiválóan dolgozott, és versenyzőink is a legjobb tudásuk szerint hajtottak. Ez a csapat győzelme, mert ha Felipe nem végez a második helyen, akkor Kimi most nem lenne világbajnok. Büszke vagyok a csapat összes dolgozójára.”

A Ferrari magas rangú mérnöke, Luca Baldisseri Michael Schumacher 2000-ben elért sikeréhez hasonlítja Raikkönen idei teljesítményét. Akkor a Ferrari 21 év után szerezte meg ismét az egyéni trófeát.

“A mai bajnoki győzelem a 2000-ben elért sikerhez hasonlítható, akkor is az utolsó versenyig kiélezett volt a küzdelem” – mondta az olasz szakember. “Hihetetlen, ahogy megnyertük a bajnokságot. Az első két helyen kellett végeznünk, és ezt sikerült is véghezvinnünk, de nem csak ezen múlott. Csak egy lehetséges kombináció volt, ami megfelelő volt számunkra, és az bejött.”

Az újabb siker pontosan egy évvel azután jött, hogy minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher visszavonult, és elhagyta a Ferrarit.

“Az, hogy mindkét bajnokságot megnyertük, miután Michael Schumacher, Ross Brawn és Paolo Martinelli is elhagyja a csapatot, kimagasló eredmény. Különlegesen érezzük magunkat” – mondta a csapat sportigazgatója, Stefano Domenicali.

“Bebizonyítottuk, hogy Schumacher nélkül is tudunk bajnokságot nyerni, jóllehet Schumacher mindig is Schumacher marad, egy fantasztikus, senkihez sem hasonlítható versenyző.”

“Már most előre tekintünk: idén megnyertük a bajnokságot, és jövőre is ez lesz a célunk” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!