A Ferrari visszautasítja a McLaren vádjait - F1VILÁG.HU

A Ferrari visszautasítja a McLaren vádjait

HIRDETÉS

A Scuderia Ferrari vezetősége kikéri magának, hogy a McLaren azzal gyanúsítja az olasz alakulatot, hogy illegális autóval nyerte meg a márciusban megrendezett szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

A Scuderia Ferrari vezetősége kikéri magának, hogy a McLaren azzal gyanúsítja az olasz alakulatot, hogy illegális autóval nyerte meg a márciusban megrendezett szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

A McLaren ügyvezetője, Ron Dennis szerdán levelet küldött az Olasz Automobil Szövetség elnökének, Luigi Macalusónak, melyben ismerteti csapata véleményét a még júniusban kirobbant kémbotrányról.

Dennis számos dolog közül kiemelte azt, hogy csapata a Ferrari egykori mérnökétől, Nigel Stepney-től értesült az F2007-es fenéklemezének mechanizmusáról, melyet később be is tiltott a Nemzetközi Automobil Szövetség.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy a Ferrari illegális eszközzel az autóján nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat” – írta Dennis. “A sport érdekében a McLaren úgy döntött, nem fellebbez a szezonnyitó eredménye ellen, jóllehet mindenki tisztában van azzal, hogy a Ferrari egy illegális eszköz használatával előnyre tett szert ellenfeleivel szemben.”

A Ferrari nem hagyta annyiban Dennis levelét, és a vezetőség pénteken kiadott közleményében megerősítette, mindkét autója átment a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által felügyelt technikai vizsgálaton a verseny előtt, közben, és utána.

“A Vodafone McLaren Mercedes levelére reagálva, melyben kételyeik merültek fel a 2007-es Ausztrál Nagydíjjal kapcsolatban, a Ferrari tisztázni szeretné, hogy a levélben leírt állítások igen súlyosak, és hamisak” – állt a közleményben. “Ellentétben azzal, amit a Vodafone McLaren Mercedes istálló állít, a Ferrari soha nem került előnybe illegális eszköz használatával.”

“A két F2007-es versenygép, melyet a csapat az Ausztrál Nagydíjon használt, minden kötelező technikai vizsgálaton átesett a verseny előtt, közben, és után. Ha bármiféle illegális eszközt találtak volna, kizárták volna a csapatot a versenyből. Ehelyett a FIA azt kérte a csapattól, tisztázza magát, és ezt követően végezzen el módosításokat a szóba került eszközön. Erre számos példa volt már a múltban, más csapatoknál is.”

“A FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság legközelebbi ülésén a Ferrari ebben az ügyben is nyilatkozni fog, és tisztázza a kémügyben felmerült összes kérdést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari visszautasítja a McLaren vádjait
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!