A Ferrari visszavágna Kanadában - F1VILÁG.HU

A Ferrari visszavágna Kanadában

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali biztos benne, csapata a lehető leghamarabb visszavág majd monacói gyenge teljesítményét követően.


A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali biztos benne, csapata a lehető leghamarabb visszavág majd monacói gyenge teljesítményét követően.

A gárda világbajnok versenyzője, Fernando Alonso csak hetedikként ért célba a múlt hétvégi futamon, miután Adrian Sutil és Jenson Button is megelőzte őt a verseny során. Csapattársa, Felipe Massa a mezőny végéről rajtolt, végül pedig egy baleset miatt kiállni kényszerült.

A csapatot irányító Stefano Domenicali szerint a monacói gyengélkedés egyszeri eset volt, és reméli, Kanadában ismét a győzelemért harcolhatnak majd.

„Nem volt meg a tempónk, és meg kell tudnunk, miért – de általában gyorsan reagálunk egy nehéz hétvége után” – mondta optimistán a szakember.

„Nagyon nehéz megmondani, miért küszködtünk. Mondtam a srácoknak, hogy a barcelonai hétvégét követően sem voltunk istenek, így most, Monte-Carlo után sem vagyunk elveszve. Sajnos oka kell, hogy legyen annak, hogy 2001 óta nem nyertünk ezen a pályán – talán a karakterisztikája miatt, nem tudom.”

Domenicali kifejtette, még a szezon elején járunk, így bőven lesz lehetőségük javítani. Alonso jelenleg harmadik az összetettben, hátránya 29 pont Sebastian Vettel mögött, miközben a Ferrari továbbra is második a konstruktőrök versenyében, noha Monacóban mindössze 6 egységet gyűjtött.

„Sportszakmai szempontból az egyetlen pozitívuma ennek a hétvégének az volt, hogy Kimi [Räikkönen] nem szerzett sok pontot, Vettel viszont második lett” – magyarázta a Scuderia Ferrari csapatfőnöke.

„De még csak hat futam ment le a tizenkilencből. A bajnokság nagyon hosszú, és még ha másodikak is vagyunk az összetettben, a Mercedes nagyon erősnek tűnik, és vissza fog térni. Nagyszerű kihívás vár mindenkire, egy igazán remek bajnokság – nekünk viszont reagálnunk kell, és meg kell értenünk, miért nem voltunk olyan szinten Monacóban, amilyenen szerettünk volna lenni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!