Friss hírek

A Ferrari vizsgálatot indított gumiügyben

Felipe Massa elfogadhatatlannak tartja, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség nem informálta időben a Ferrarit arról, hogy a rossz időjárás miatt extrém esőgumikkal kell megkezdeniük a Japán Nagydíjat. Az olaszok kivizsgálják az ügyet.

Felipe Massa elfogadhatatlannak tartja, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség nem informálta időben a Ferrarit arról, hogy a rossz időjárás miatt extrém esőgumikkal kell megkezdeniük a Japán Nagydíjat. Az olaszok kivizsgálják az ügyet.

Mind Massa, mind pedig Raikkönen intermediate abroncsokkal kezdte meg a futamot, ám miután a Ferrari értesült arról, hogy az FIA még a verseny előtt elrendelte az extrém esőgumik használatát, azonnal behívta a boxba pilótáit, hogy elkerülje a kizárást. Ez pedig azt eredményezte, hogy a Ferrari duója a harmadik, illetve a negyedik helyről visszacsúszott az utolsó pozíciókba.

A Ferrari sajtószóvivője a versenyt követően megerősítette, csak a rajt után kapták meg az FIA levelét, amit bizonyítani is tudnak. Massa, aki végül a hatodik helyen futott célba, sportszerűtlennek tartja, hogy az FIA későn informálta őket a változásról.

Hirdetés
 

“A csapattal együtt döntöttünk arról, milyen gumikkal kezdjük meg a futamot. Én az esőgumikkal, Kimi pedig az intermediate abroncsokkal hajtott ki a boxból és állt fel a rajtrácsra, majd mondta, hogy minden rendben ment azokkal, így miután az eső is elállt, úgy határoztam, én is feltetetem azokat autómra” – mondta Massa a riportereknek Japánban.

“Nekem úgyis mindegy volt, hiszen már így is csoda kellett volna ahhoz, hogy megnyerjem a bajnokságot, így simán kockáztathattam, és ha bejön, maximum még versenyben maradok a bajnoki címért” – folytatta a brazil pilóta. “A probléma viszont az volt, hogy nem szabadott intermediate gumikkal indulni, és erről nem tájékoztatták a Ferrarit. Hatalmas hibát vétettünk. Ha tudtuk volna, akkor nem hibáztunk volna. De sajnos nem kaptuk meg az információt.”

“Ez elfogadhatatlan, mert mindenki más tudott róla. Mi pedig nem, ezért most vizsgálatot indítunk, hogy miként fordulhatott ez elő, és miért nem kaptuk meg az információkat” – magyarázta Felipe, aki azt is bevallotta, még ha engedélyezett is lett volna az intermediate gumik használata, akkor is le kellett volna cserélniük azokat, bár azt a tankolással együtt megejthették volna.

“Nem lettek volna jók az átmeneti gumik, mert mikor elindultunk, elkezdett szakadni az eső, így azokkal nem tudtunk volna megfelelő tempót diktálni. Mikor elhagytuk a rajtrácsot, nem volt gond, de utána rázendített. Két kör után meg is pördültem.”

A Ferrari versenyzője azonban védelmébe vette csapatát. “Még Ross Brawn is hibázott volna ilyen esetben. Mikor esik az eső, és ehhez hasonlóak a körülmények, nagyon nehéz meghozni a helyes döntést. Jó csapat vagyunk, jó irányba haladunk, de minden egyes alkalommal nehéz meghozni a helyes döntést” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!