A Ferrari volt főmérnöke szerint Vettel remek vízhordója lenne Leclercnek

Sebastian Vettel, Charles Leclerc, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari korábbi neves mérnöke, Luca Baldisserri szerint az olasz istállónak meg kellene fontolnia azt, hogy Charles Leclercet kezdi el támogatni, még ha ez azzal is jár, hogy Sebastian Vettelnek a vízhordó szerepét kell betölteni.

Miközben a Ferrari új igazolása, Charles Leclerc magabiztos formát mutat, Vettel szemmel láthatóan küszködik idén, a múlt hétvégi Brit Nagydíjon pedig újabb súlyos hibát követett el azzal, hogy beleszállt Max Verstappen Red Bulljába, ezáltal elveszítette esélyét a pontszerzésre.

A német hátránya a világbajnoki tabellán is jelentős: lemaradása 100 pont a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, csapattársánál pedig mindössze 3 ponttal gyűjtött többet.

A Ferrarinál ennek ellenére azt mondják, az eldöntendő szituációkban továbbra is Vettel felé billen majd a mérleg nyelve – kvázi őt támogatják Leclerckel szemben.

A Ferrari korábbi főmérnöke, illetve stratégája, Luca Baldisserri szerint viszont Maranellóban jobban tennék, ha lassan Leclercet kezdenék el támogatni.

„Azt gondolom, Vettel egy túlértékelt versenyző, nem Schumacher örököse” – mondta Baldisserri egy internetes podcastben.

„Rengeteg hibát elkövet, és muszáj lesz összekapnia magát. De mégiscsak egy olyan versenyző, aki nyert négy világbajnoki címet.”

„Ha Leclerc folytatja ezt a fejlődést, és toppilóta válik belőle, akkor is szüksége lesz egy olyan versenyzőre, aki támogatja és segíti őt. Ebből a szempontból azt gondolom, hogy Vettelnek megvan a kellő tapasztalata ahhoz, hogy egy rendkívül magas szintű csapattárs legyen.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!