A Ferrarié volt az utolsó tesztnap Hockenheimben

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa végzett az élen az e heti tesztek zárónapján Hockenheimben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjra.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa végzett az élen az e heti tesztek zárónapján Hockenheimben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjra.

Felipe Massa diktálta a tempót a tesztek zárónapján a német pályán, ahol a legnagyobb meglepetést Jenson Button okozta, aki a második helyen végzett a Hondával.

Massa Raikkönent váltotta a volán mögött a tesztek utolsó napján, ahol a Ferrari tovább dolgozott, hogy mielőbb feledtetni tudja silverstone-i mélyrepülését.

Hirdetés
 

A Ferrari brazilja volt az egyetlen versenyző a mezőnyben, aki 1:15 alá tudta szorítni a köridőt, így nem csoda, hogy 1:14.989-es idejével az élen végzett.

“Minden rendben volt a mai nap folyamán” – mondta Massa. “Rengeteg kilométert megtettünk, és azt kell mondanom, hogy az autó egyensúlyával semmi probléma nem volt. Ez pedig azt jelenti, hogy ezen a pályán is versenyképesek leszünk, ám ez legközelebbi riválisainkra is igaz.”

Button a Honda új aerodinamikai megoldásain dolgozott, és mindössze 92 ezreddel maradt csak el Massától a második helyen. A brit versenyzőt Heikki Kovalainen követte a harmadik pozícióban a McLarennel, aki mögött Mark Webber és Sebastian Vettel sorakozott fel.

Giancarlo Fisichella miatt egy alkalommal meg kellett állítani az edzést, mikor a Sachskurve íven összetörte autóját a délután folyamán, ami után már csak néhány kört tudott megtenni a tréning végén.

“Csalódott vagyok, hogy idő előtt be kellett fejeznem a körözést” – mondta a Force India olasz versenyzője. “A reggeli edzésen technikai problémáim voltak, amik miatt többször meg kellett állnom, míg délután összetörtem az autómat.”

“Az autó hátulja kitört, elvesztettem felette az irányítást, és már nem tudtam mit tenni a Stadion résznél. Mivel ezen a részen nincs nagy bukótér, a falnak csapódtam. Én rendben vagyok, de az autó elég komolyan megsérült.”

“A srácok azonban kiváló munkát végeztek, és az utolsó 30 percre még ki tudtam hajtani a pályára. Végeredményben sikerült előrelépést elérnünk a három nap alatt, aminek örülök. Azonban azt, hogy ez mennyit számít, csak a jövő hétvégén tudhatjuk meg.”

A másik piros zászló Fernando Alonso miatt került elő, akinek Renault-ja megállt a pályán 16:35-kor.

Amellett, hogy autóik beállításain és az újításokon dolgoztak, a versenyzők délben a rajtokat is gyakorolhatták a német pályán.

Teszteredmények, Hockenheim, 3. nap:

 1. Massa     Ferrari       (B) 1:14.989 109
 2. Button    Honda        (B) 1:15.081 121
 3. Kovalainen  McLaren-Mercedes  (B) 1:15.289 123
 4. Webber    Red Bull-Renault  (B) 1:15.378 118
 5. Vettel    Toro Rosso-Ferrari (B) 1:15.556 115
 6. Alonso    Renault       (B) 1:15.593 119
 7. Nakajima   Williams-Toyota   (B) 1:15.759 118
 8. Kubica    BMW-Sauber     (B) 1:15.869 107
 9. Trulli    Toyota       (B) 1:16.065 129
10. Fisichella  Force India-Ferrari (B) 1:16.113  74

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!