A Ferrarik az élen a kínai időmérő előtt - F1VILÁG.HU

A Ferrarik az élen a kínai időmérő előtt

HIRDETÉS
GP CINA F1/2017

Sebastian Vettel vezetésével a két Ferrari végzett az élen a Forma-1-es Kínai Nagydíj harmadik szabadedzésén. Őket Valtteri Bottas követi a harmadik, Lewis Hamilton a negyedik helyen.

Azt követően, hogy a kedvezőtlen körülmények miatt pénteken alig tudtak körözni a versenyzők, a szombati szabadedzésen bőven volt mit bepótolni.

Úgy tűnik, a Ferrarinak sikerült átmentenie remek melbourne-i formáját, az egyórás harmadik szabadedzésen ugyanis autói gyorsabbnak bizonyultak a Mercedesénél.

Sebastian Vettel 1 perc 33,336 másodperces idővel végzett az élen: a német mindössze 53 másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Kimi Räikkönennél. Mindkét Ferrari a Pirelli szuperlágy abroncsait használta leggyorsabb körében, akárcsak a Mercedesek.

[tie_full_img][/tie_full_img]

A harmadik helyen Valtteri Bottas zárt, az ő hátránya közel 4 tized Vettelhez képest, míg Hamilton bő fél másodperccel maradt el a német legjobbjától, igaz, leggyorsabb körében hibázott.

Remekül teljesített a harmadik gyakorláson Felipe Massa is: a Williams rutinos brazilja az ötödik helyen végzett, megelőzve a Red Bull párosát.

Nemcsak ő, hanem csapattársa, Lance Stroll is meggyőzően szerepelt, hiszen az újonc a nyolcadik helyen végzett. A legjobb tízben zárt még Jolyon Palmer és Carlos Sainz is.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Hirdetés

A McLaren versenyzői ezúttal sem remekeltek: Fernando Alonso tizenhetedik, Stoffel Vandoorne pedig csak tizenkilencedik lett.

A Kínai Nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint 9 órától tartják.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

[tie_full_img][/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!