Portugál Nagydíj

A Ferrarinak fáj a körhátrány

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Ferrarinak fáj a körhátrány

Rendkívüli csalódottságról nyilatkozott a hétvégét követően a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, aki szerint továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk azon, hogy javítsanak autójuk teljesítményén.


Rendkívüli csalódottságról nyilatkozott a hétvégét követően a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, aki szerint továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk azon, hogy javítsanak autójuk teljesítményén.

A szakember a gárda hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, nagyon rossz érzések kavarognak bennünk, amilyen jól indult ugyanis a verseny, olyan rosszul végződött: Fernando Alonso parádés rajtot vett, majd az élre ugrott, végül azonban be kellett érnie az ötödik hellyel, míg Felipe Massa technikai hiba miatt kiállni kényszerült.

„Nem tagadhatjuk, hogy a lekörözés nagyon fáj. Az pedig még fájdalmasabbá teszi, hogy láthattuk, Fernando milyen lélegzetelállító rajtot vett, majd úgy küzdött, mint egy oroszlán, hogy az egyértelműen gyorsabb autókat maga mögött tartsa majdnem 20 körig” – mondta Domenicali, majd hozzátette, a Pirelli új fejlesztésű kemény keveréke komoly bosszúságot okozott a csapatnak.

„Biztosítanunk kell neki és Felipének egy olyan autót, amivel egészen a verseny végéig harcolhatnak, nem csak az első felében. Ez a pálya kedvez a jó aerodinamikai leszorítóerővel rendelkező autóknak, és mi nyilvánvalóan küszködtünk ezen a téren, különösen az új kemény keverékű abroncsokon, melyet erre a hétvégére szállított a Pirelli. Egyszerűen nem tudtuk működésre bírni ezeket a gumikat, a tempónk pedig legalább két másodperccel lassabb volt, mint az első négy versenyzőé.”

Domenicali emellett elmondta, mindent meg kell tenniük azért, hogy javítsanak versenygépük teljesítményén.

„Mi a teendő most? Folytatnunk kell a munkát, hogy javítsunk az autón és sikerüljön aerodinamikai leszorítóerőt találni. Most három olyan verseny következik, ahol a lágy -és szuperlágy abroncsokat használjuk majd: meglátjuk, mi történik, és kiértékeljük majd a helyzetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!