Friss hírek

A Ferrarinak győznie kell a nyári szünet előtt

A Ferrari vezetése fontosnak tartja, hogy a következő három verseny egyikén győzelmet arassanak, és egy jó eredménnyel vonulhassanak az augusztus elején megkezdődő háromhetes nyári szünetre.


A Ferrari vezetése fontosnak tartja, hogy a következő három verseny egyikén győzelmet arassanak, és egy jó eredménnyel vonulhassanak az augusztus elején megkezdődő háromhetes nyári szünetre.

Bár az elmúlt két futamon rendben volt a sebessége, az olasz gárdának – bizonyos okok miatt – nem sikerült olyan eredményt elérnie, amilyet szeretett volna, így a McLaren, illetve a Red Bull Racing mögött, a harmadik helyre csúszott vissza a konstruktőrük bajnokságában.

Hirdetés
 

A Ferrari legutóbb a márciusi szezonnyitó Bahreini Nagydíjon aratott győzelmet, azóta kivétel nélkül a McLaren, és a Red Bull versenyzői osztoztak az elsőségeken, így nem csoda, hogy ezen változtatni akarnak.

A következő egy hónap pedig hihetetlen intenzív lesz, hiszen három versenyt is rendeznek, még mielőtt a mezőny pihenőre vonulna a Magyar Nagydíj után augusztusban.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, hogy egy nagyon fontos időszak előtt állnak, mert kulcsfontosságú lesz számukra, hogy győzelmet arassanak még a nyári szünet előtt, hiszen egy jó eredménnyel szeretnének „pihenőre” vonulni.

„Egyértelmű, hogy nagyon fontos lenne egy győzelem a következő három versenyen” – mondta az olasz szakember a Ferrari hivatalos weboldalán.

„Mind a bajnokság, mind a motiváció szempontjából döntő fontosságú lenne, és úgy vélem, hogy egy olyan eredménnyel kell nyári szünetre vonulnunk, amit a csapat megérdemel.”

A Ferrari egy átfogó javítócsomagot vetett be az elmúlt futamnak helyet adó Valenciában, ahol többek között pályára vitte a Red Bull-féle kipufogórendszer egy korai változatát, de Domenicali elmondta, hogy nem állnak le, és a következő futamokra további újításokkal készülnek.

„Hisszük, hogy a fejlesztési ütem kulcsfontosságú lesz az idei évben” – magyarázta. „Egy igen komoly előrelépést tettünk ezen a téren Valenciában, és egy újabbat, bizonyára egy kisebbet teszünk Silverstone-ban. Az első, és a hátsó szárnyakról beszélünk.”

„Németországban illetve Magyarországon is lesz egy új csomag, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

Domenicali elmondta, hogy már maguk mögött hagyták az Európa Nagydíjon történteket, és csakis az előttük álló versenyekre fókuszálnak, ahol reményeik szerint jó eredményeket fognak tudni elérni, és ismét harcba szállhatnak ellenfeleikkel.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy sajnos az elmúlt két versenyen nem sikerült olyan eredményt elérni, amilyet szerettünk volna. A teljesítményünk megvolt, de az eredmény nem jött” – folytatta.

„Bár tudjuk, hogy általában nem szoktunk túl jól szerepelni Silverstone-ban, már alig várjuk a versenyt, hogy meglássuk, mit hoz a hétvége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrarinak győznie kell a nyári szünet előtt
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!