A Ferrarinak kedvezhet a hűvös idő Austinban

GP USA F1/2019 - GIOVEDÌ 31/10/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapatánál abban bíznak, az Amerikai Nagydíjon várható hűvös időjárás nekik kedvez majd. A maranellóiak optimisták, hiszen a téli teszteken, hasonló körülmények között is remekül mentek autóik.

Csütörtök reggel 4ºC körüli hőmérséklet fogadta az F1-es csapatok Austinban, és a minimumok a hétvége során is hasonlóképp alakulhatnak majd. A napközbeni hőmérséklet ennél persze magasabb lesz, ám az előrejelzések szerint alig-alig éri el a 18-20ºC-ot. 

A Ferrari SF90-es kódjelű versenyautója a téli teszteken hasonló körülmények között igazán erősnek mutatkozott, ráadásul a maranellóiak a nyári szünetet követően igazán komoly előrelépésre tettek szerint.

„Elég hosszú egyenesek vannak itt, szóval úgy hiszem, erősek lehetünk” – mondta Charles Leclerc csütörtökön.

„Hogy mennyire, azt majd meglátjuk szombaton és vasárnap, de elég magabiztos vagyok.”

Amikor a hűvös időjárásról kérdezték, a monacói így felelt: „Barcelonában nagyon erősek voltunk a téli teszteken. Persze ez rég volt, de a mi helyzetünkön ez nem változtat. Ha a hűvös problémát jelent, akkor az mindenkinek probléma lesz, és megpróbálunk majd alkalmazkodni.”

A Ferrarinak egyébként tavaly sikerült nyernie Austinban: Kimi Räikkönen magabiztos győzelmet szerzett, Sebastian Vettel pedig bízik abban, meg tudják ismételni a remek formát.

„Nagyon remélem! Nem könnyű ezen a pályán mindent eltalálni. Egy gyors szektorral kezdődik a pálya, aztán jön egy lassú középső szakasz, majd egy közepesen gyors a végén” – magyarázta.

„Igazából van itt minden, ezért is fontos, hogy jól ráérezzünk az autóra. Erős autónk van, ami nagyon hatékony is, de majd meglátjuk.”

„Pénteken már meglesznek az első benyomások, és többet tudunk majd mondani az egyensúlyról is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!