A Ferrarinak nem lesz problémája az új szabályokkal

Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari probléma nélkül, gördülékenyen tud majd alkalmazkodni a jövő évben bevezetésre kerülő új szabályokhoz, és ismét képes lesz harcba szállni a futamgyőzelmekért, illetve a bajnoki címért.

Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari probléma nélkül, gördülékenyen tud majd alkalmazkodni a jövő évben bevezetésre kerülő új szabályokhoz, és ismét képes lesz harcba szállni a futamgyőzelmekért, illetve a bajnoki címért.

A jövő évben számos új szabály kerül bevezetésre a Forma-1-ben, melyek közül a legszembetűnőbbek az aerodinamikai elemekre vonatkozó megszorítások lesznek, illetve az, hogy 1997 után ismét visszatérnek a slick gumik a sportba.

A legnagyobb technikai kihívást viszont az opcionálisan az autókba építhető kinetikus energiatároló rendszer (KERS) jelenti, amely sok csapat számára okozott és még okoz is nehéz perceket.

Bár a Ferrari technikai igazgatója, Aldo Costa korábban elárulta, nem állnak túl jól a KERS fejlesztésével, amit egyelőre még nem is próbáltak ki élesben, Raikkönen úgy gondolja, hogy nem lesz probléma, hiszen csapata a múltban már bizonyította, kiválóan alkalmazkodik az új helyzetekhez és szabályokhoz.

“A következő évben ismét a győzelmekért fogunk harcolni” – mondta Raikkönen a csapat hivatalos weboldalán. “Lesznek új szabályok, és számos dolog megváltozik. Éppen ezért nehéz is megmondani, hogy fog majd kinézni a 2009-es rajtrács, azonban úgy vélem, hogy ismét versenyképesek leszünk.”

“Bármikor voltak változások (az elmúlt években), a Ferrari általában mindenkinél gyorsabban alkalmazkodott az új helyzethez. Azonban várnunk kell, hogy megtudjuk, mire leszünk képesek, és mit tudunk majd elérni a következő bajnokságban.”

Az egykori világbajnok továbbá gratulált Lewis Hamiltonnak, és együttérzését fejezte ki csapattársának, Felipe Massának, aki mindössze egy ponttal bukta csak el a bajnokságot az idei évben.

“Gratulálni szeretnék Lewis Hamiltonnak” – mondta a finn versenyző. “Mindenkinél több pontot szerzett, és az nyeri meg a bajnoki címet, aki a lista élén végez. Nincs értelme azon gondolkodni, mi lett volna ha, ugyanis az csak rossz érzéssel tölt el, nem is beszélve arról, hogy semmin nem változtat.”

“Sajnálom Felipét. A helyzet nagyon hasonló volt a tavalyihoz, mikor a dolgok nekünk kedveztek, ezúttal viszont ellenfelünknek.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS