Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Ferrarinál a megbízhatóság miatt aggódnak

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenical szerint idei autójuk elég gyors lesz ahhoz, hogy már a március végi szezonnyitón az élen harcolhasson, ám bevallotta, a megbízhatóság az, ami miatt a leginkább aggódik.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenical szerint idei autójuk elég gyors lesz ahhoz, hogy már a március végi szezonnyitón az élen harcolhasson, ám bevallotta, a megbízhatóság az, ami miatt a leginkább aggódik.

Mivel a legutóbbi tesztek tanúsága szerint a Ferrarinak egyelőre több gondja van idei autója megbízhatóságával, mint riválisainak, Domenicali megerősítette, ezen a területen kell a legtöbbet javítaniuk az első futamig.

Mindezt azért mondja, mert az új szabályok életbe lépésével, és az erőforrások, illetve a váltók élettartamának megnövelésével, minden eddiginél fontosabb lesz a megbízhatóság a Forma-1-ben.

“Az elmúlt napokban Barcelonában tartózkodtam, hogy a helyszínről követhessem figyelemmel a munkát a szezon előtti utolsó kollektív teszten, ahol egy koncentrált, és teljes mértékben elszánt csapatot láttam” – mondta Domenicali a Gazzetta dello Sportnak.

“Elégedettek vagyunk autóinkkal, már ami a teljesítményt illeti. Számunkra teljesen egyértelmű, hogy az a terület, amin a legtöbbet kell még dolgoznunk, és amire a leginkább oda kell majd figyelnünk, az a megbízhatóság.”

“A tavalyi évben láthattuk, mennyire fontos a megbízhatóság, és a legkisebb részletek. Most sokkal keményebben kell dolgoznunk ezen a területen” – folytatta a szakember.

Bár a teszteken jól teljesítettek az F60-as modell, Domenicali nem kívánt előzetes jóslatokba bocsátkozni az idei évet illetően, ugyanis elmondása szerint egyelőre még maga sem tudja, ki hol áll a mezőnyben.

“Nem szeretném, ha azt gondolnák, ki akarok térni a válaszadás elől, azonban minden eddiginél nehezebb az erőviszonyokról beszélni” – magyarázta a csapatfőnök.

“Néhány nappal korábban még nagy volt az egyensúly a csapatok között, aztán megérkezett a Brawn GP és mindent felborított. Teljesítményük abszolút meglepett minket, és igen, biztos vagyok abban, hogy oda kell majd figyelni rájuk az idei évben.”

“Úgy gondoljuk, hogy a versenyképes csapatok között vagyunk, de még rengeteg az ismeretlen tényező, amit számításba kell vennünk. Meg kell várnunk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, hogy megkapjuk a válaszokat” – folytatta Domenicali.

A Ferrari főnöke azt is hozzátette, hogy mivel az utolsó versenyig harcban voltak a bajnoki címért a tavalyi évben, csak későn tudtak teljes erőbedobással az új autóra összpontosítani, ami akár hátrányt is jelenthet majd számukra az első versenyeken.

“Egy minden eddiginél keményebb szezonra számítok” – mondta. “Rengeteg új szabály került bevezetésre, így az autó tervezését a nulláról kellett elkezdeni.”

“Éppen ezért az idő kulcsszerepet kapott: így azok, akik az utolsó pillanatokig harcban voltak a bajnoki címért, és fejlesztették 2008-as autóikat, akár hátrányba is kerülhetnek azokkal szemben, akik már a tavalyi év egy korábbi szakaszában átcsoportosították az erőforrásaikat, és már az idei autóra koncentráltak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!