A Ferrarinál a megbízhatóság miatt aggódnak

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenical szerint idei autójuk elég gyors lesz ahhoz, hogy már a március végi szezonnyitón az élen harcolhasson, ám bevallotta, a megbízhatóság az, ami miatt a leginkább aggódik.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenical szerint idei autójuk elég gyors lesz ahhoz, hogy már a március végi szezonnyitón az élen harcolhasson, ám bevallotta, a megbízhatóság az, ami miatt a leginkább aggódik.

Mivel a legutóbbi tesztek tanúsága szerint a Ferrarinak egyelőre több gondja van idei autója megbízhatóságával, mint riválisainak, Domenicali megerősítette, ezen a területen kell a legtöbbet javítaniuk az első futamig.

Mindezt azért mondja, mert az új szabályok életbe lépésével, és az erőforrások, illetve a váltók élettartamának megnövelésével, minden eddiginél fontosabb lesz a megbízhatóság a Forma-1-ben.

“Az elmúlt napokban Barcelonában tartózkodtam, hogy a helyszínről követhessem figyelemmel a munkát a szezon előtti utolsó kollektív teszten, ahol egy koncentrált, és teljes mértékben elszánt csapatot láttam” – mondta Domenicali a Gazzetta dello Sportnak.

“Elégedettek vagyunk autóinkkal, már ami a teljesítményt illeti. Számunkra teljesen egyértelmű, hogy az a terület, amin a legtöbbet kell még dolgoznunk, és amire a leginkább oda kell majd figyelnünk, az a megbízhatóság.”

“A tavalyi évben láthattuk, mennyire fontos a megbízhatóság, és a legkisebb részletek. Most sokkal keményebben kell dolgoznunk ezen a területen” – folytatta a szakember.

Bár a teszteken jól teljesítettek az F60-as modell, Domenicali nem kívánt előzetes jóslatokba bocsátkozni az idei évet illetően, ugyanis elmondása szerint egyelőre még maga sem tudja, ki hol áll a mezőnyben.

“Nem szeretném, ha azt gondolnák, ki akarok térni a válaszadás elől, azonban minden eddiginél nehezebb az erőviszonyokról beszélni” – magyarázta a csapatfőnök.

“Néhány nappal korábban még nagy volt az egyensúly a csapatok között, aztán megérkezett a Brawn GP és mindent felborított. Teljesítményük abszolút meglepett minket, és igen, biztos vagyok abban, hogy oda kell majd figyelni rájuk az idei évben.”

“Úgy gondoljuk, hogy a versenyképes csapatok között vagyunk, de még rengeteg az ismeretlen tényező, amit számításba kell vennünk. Meg kell várnunk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, hogy megkapjuk a válaszokat” – folytatta Domenicali.

A Ferrari főnöke azt is hozzátette, hogy mivel az utolsó versenyig harcban voltak a bajnoki címért a tavalyi évben, csak későn tudtak teljes erőbedobással az új autóra összpontosítani, ami akár hátrányt is jelenthet majd számukra az első versenyeken.

“Egy minden eddiginél keményebb szezonra számítok” – mondta. “Rengeteg új szabály került bevezetésre, így az autó tervezését a nulláról kellett elkezdeni.”

“Éppen ezért az idő kulcsszerepet kapott: így azok, akik az utolsó pillanatokig harcban voltak a bajnoki címért, és fejlesztették 2008-as autóikat, akár hátrányba is kerülhetnek azokkal szemben, akik már a tavalyi év egy korábbi szakaszában átcsoportosították az erőforrásaikat, és már az idei autóra koncentráltak.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS