A Ferrarinál elismerik, aggódnak a megbízhatóság miatt - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál elismerik, aggódnak a megbízhatóság miatt

HIRDETÉS
Száraz versenyt remél Silverstone-ban a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto, aki elárulta azt is, aggódnak autóik megbízhatósága miatt.
Carlos Sainz, Charles Leclerc Ferrari

A maranellói gárda Carlos Sainz révén megszerezte a rajtelsőséget Silverstone-ban, míg a csapat másik pilótája, Charles Leclerc a 3. pozícióból vág neki a futamnak. A Ferrari számára nehezen alakult az elmúlt időszak, hiszen pilótáit számos technikai probléma hátráltatta. Az olaszok természetesen mindent megtesznek azért, hogy a felmerült gondok ne ismétlődjenek meg, ám nem dőlhetnek hátra.

„Minden verseny más” – mondta Mattia Binotto a szombati időmérő után. „Friss motorkomponenseink vannak, és remélem, hogy nem lesz semmiféle problémánk ezen a hétvégén – de ha a megbízhatóságról van szó, soha nem lehetsz biztos a dolgodban.”

„Úgy hiszem, ez aggasztó számunkra, de talán a többiek számára is. Kétségkívül kulcsfontosságú a megbízhatóság a végeredmény szempontjából, de a versenyre fókuszálunk, nem pedig erre. Remélhetőleg a megfelelő pozíciókban szeljük át a célvonalat.”

A szombati kvalifikációt esős körülmények között rendezték Nagy-Britanniában, Binotto pedig abban bízik, a mai futamon száraz pálya fogadja a mezőnyt.

„Reméljük, száraz lesz a pálya. Szerintem egy vagy két kerékcsere lesz, ezt a csapatok néhány kör után eldöntik majd, megnézve a gumik viselkedését. Nem sok kört tettünk meg szárazon eddig, illetve nem sokat sok üzemanyaggal. Eltérő stratégiákat látunk majd, ez pedig nagyszerű lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!