A Ferrarinál és a Mercedesnél már Bahreinben tudták, bukták az idei évet - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál és a Mercedesnél már Bahreinben tudták, bukták az idei évet

Már a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon tudták a Mercedesnél és a Ferrarinál, hogy 2023-ban nem lesz esélyük a világbajnoki címre.

A két istálló jelenleg a bajnoki ezüstéremért van nagy harcban: az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt csupán 4 pont a Mercedes előnye, így a szezon utolsó hétvégéjének is bőven lesz tétje. Miközben mindkét csapat abban bízott, hogy a 2022-es idény után idén lesz esélyük megszorongatni a Red Bullt, hamar rá kellett jönniük, hogy 2023-ban is legfeljebb üldözői lehetnek az osztrák istállónak.

Las Vegasban a Ferrari és a Mercedes csapatfőnökét kérdezték arról, pontosan mikor jött el a pillanat, amikor rá kellett eszmélniük: az idei évre sem építettek világbajnok autót.

„Bahreinben. A bahreini első szabadedzésen” — mondta röviden Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke. „A teszt első reggelén szerintem már elég nyilvánvaló volt, hogy… de azért még voltak remények, hiszen fejlesztettük az autót, keményen nyomtuk. Bíztunk abban, hogy lesz rajtelsőségünk, nyerünk egy vagy két versenyt.”

„Kemény szezon volt, de azt gondolom, a legfontosabb ebben a bizniszben, hogy tisztább képünk legyen arról, hogy mit is csinálunk, próbáljunk fejlődni, és olyan eredményt érjünk el, amilyenre számítunk.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, mivel ők jó formában zárták a tavalyi évet, nagyon bíztak abban, hogy ütőképesek lesznek 2023-ban.

„A bahreini teszten” — fogalmazott az osztrák szakember arra a kérdésre, hogy mikor vált egyértelművé számukra a helyzet. „Ami azt illeti, a Mercedes nagyon jól zárta a 2022-es szezon, és úgy hittük, hogy orvosolni tudjuk a problémákat, és kitartva a koncepciónk mellett jobb formában leszünk 2023-ban.”

„És már a teszten láthattuk, hogy ez nem történt meg. A versenyzők gyakorlatilag ugyanolyannak írták le az autó viselkedését: kiszámíthatatlan volt, nem volt hátsó tapadás, és egyértelmű volt, hogy ez nem a mi évünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!