A Ferrarinál felkészültek a legrosszabbra

A Ferrari hivatalos közleményében megerősítette, hogy 64 alkalmazottja kapott kiképzést arról, miként kell használni az olaszok gyárába telepített félautomata defibrillátorokat.

A Ferrari hivatalos közleményében megerősítette, hogy 64 alkalmazottja kapott kiképzést arról, miként kell használni az olaszok gyárába telepített félautomata defibrillátorokat.

Bár a közleményben csak annyi áll, hogy az olasz gárda minél nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a biztonságra, érdekes, hogy éppen most telepítették az életmentő berendezéseket, mikor megkezdődött a hatalmas feszültséget tároló KERS rendszer intenzív fejlesztése.

Az első – szerencsés kimenetelű – áramütésen már túl vagyunk, ugyanis a BMW Sauber egyik mérnöke saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen is, mikor megrázza az autó a KERS helytelen működése közben.

A csapatok azóta szigetelt gumikesztyűt használnak, ám a dolgozók még így sem lehetnek teljes biztonságban.

Információink szerint más csapatoknál is történtek biztonsági intézkedések, és jelenleg is összesen több száz dolgozót okítanak arról, hogyan kell használni a defibrillátort, illetve milyen azonnali intézkedések szükségesek egy esetleges áramütés esetén.

Hogyan működik a félautomata defibrillátor?

A kamrai ritmuszavar néhány percen belül leadott elektromos ütéssel megszüntethető. A félautomata defibrillátor meghatározott erejű (200-360 J) és lefutású elektromos ütést ad, amely egy külső egyidejű repolarizációnak felel meg. Célja, hogy az ütést követő ún. elektromos csendben a szív saját ingerületvezető rendszere aktiválódjon, és beinduljon a normál ingerképzés. Ennek sikeréhez nagy mennyiségű foszfát szükséges, melynek mennyisége a kamrafibrilláció alatt igen gyorsan fogy, tehát az idő múlásával gyorsan csökken a defibrillálhatóság esélye is.

Forrás: házipatika.com

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS