Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

A Ferrarinál hisznek Raikkönen feltámadásában

A Ferrarinál hisznek Raikkönen feltámadásában

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo úgy gondolja, hogy Kimi Raikkönen már maga mögött hagyta az idei évet, és készen áll visszavágni a következő idényben, ugyanis már közölte is a vezetőséggel, hogy célja a vb-cím elhódítása lesz 2009-ben.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo úgy gondolja, hogy Kimi Raikkönen már maga mögött hagyta az idei évet, és készen áll visszavágni a következő idényben, ugyanis már közölte is a vezetőséggel, hogy célja a vb-cím elhódítása lesz 2009-ben.

Bár jól kezdte az idei évet, és két futamgyőzelmet aratott az első négy versenyen, Raikkönen teljesítménye borzalmasan visszaesett, és egyszerűen nem tudta tartani a tempót csapattársával, Felipe Massával, aki az utolsó verseny utolsó köréig harcban volt a bajnoki címért.

Mindezek ellenére a Ferrari továbbra is hisz a finn versenyzőben, amit di Montezemolo elnök is megerősített a csapat karácsonyi partiján Maranellóban.

“Szoktam viccelődni, hogy Magny-Cours volt Kimi utolsó versenye, aztán pedig nagyon elfoglalt volt, és megkérte egyik barátját, hogy ugorjon be a helyére” – mondta az elnök a riportereknek. “Ez a barát egy nagyon jó versenyző volt. Felvette Kimi sisakját, azonban most végre visszatért az igazi Kimi.”

“Egy darabig úgy nézett ki, mint egy középcsatár, aki nem rúg gólokat, de amint találatot szerzett, tudta, hogy minden rendben lesz. Mostanában beszéltem Kimivel, és úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon elszánt, és jó formában van. Nem szabad elfelejteni, hogy a Ferrarinál eltöltött első évében bajnoki címet szerzett. Biztos vagyok abban, hogy vissza fog térni.”

Di Montezemolo továbbá dicsérő szavakkal illette Felipe Massát, aki fantasztikusan teljesített az idei évben, és példamutatóan reagálta le azt, hogy az utolsó másodpercekben veszítette el a világbajnoki címet hazai közönsége előtt, a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

“Büszke voltam rá, ahogyan lereagálta a helyzetet. Azonban nem Brazíliában veszítettük el a bajnokságot, hanem az olyan versenyeken, mint a magyar és a szingapúri. Ezek nem az ő hibái voltak, hanem a mieink. Emlékszem arra, mikor Michael (Schumacher) 2006-ban azt mondta, hogy ez a srác piszkosul gyors” – folytatta az elnök.

Miután di Montezemolo kijelentette, semmi pénzért nem cserélné le Felipe Massát Lewis Hamiltonra, az újságírók nagyon kíváncsiak voltak arra, hogy mi a véleménye Fernando Alonsóról.

“Egy fantasztikus versenyző, semmi kétség efelől. Bírom őt. Különösen Japánban teljesített kiváló versenyt. Egy bajnok, és egy vezető személyiség, de jelen pillanatban nincsen problémánk a versenyzői felállásunkkal” – mondta.

“Ezért is erősítettük meg hivatalosan Massa és Raikkönen maradását egészen a 2010-es idény végéig. Az élet hosszú, és a jövőben majd meglátjuk. Azonban jelenleg nincsenek szürke foltok a versenyzői felállásunkat illetően, legalábbis a következő két évre biztosan nem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!