Orosz Nagydíj

A Ferrarinál is dolgozott a Sauber új aerodinamikai főnöke

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Charles Leclerc (MON) Alfa Romeo Sauber C37 at Formula One World Championship, Rd1, Australian Grand Prix, Qualifying, Melbourne, Australia, Saturday 24 March 2018.

A korábban a Ferrarinál is dolgozó Jan Monchaux lesz az Alfa Romeo Sauber Forma-1-es csapatának vezető aerodinamikusa – jelentette be az istálló kedden.

A francia-német szakember 2002-ben a Toyota F1-es csapatánál kezdte motorsport-karrierjét, ahol projektvezetőként, illetve aerodinamikusként tevékenykedett egészen addig, míg a japán gyártó ki nem vonult a száguldó cirkuszból.

A 2010-es év elején a Ferrarihoz került, ahol vezető aerodinamikusként tevékenykedett. 2013 januárjában távozott Maranellóból, és került az Audi Sporthoz, itt az aerodinamikai részleg vezetője volt.

A Saubernél a 2016 szeptemberében kinevezett Nicolas Hennel de Beaupreau feladatait veszi majd át, és közvetlenül Jörg Zander technikai igazgatónak jelent majd.

Úgy tudni, elődje is marad a csapatnál, ám azt nem tudni pontosan, hogy milyen szerepkörben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS